Από €14.290 το Seat Leon 1.2 TSI

Σχετικά άρθρα

Με τα περισσότερα μοντέλα του VW Gpoup να τον έχουν ήδη στην γκάμα τους, ήρθε η σειρά και το Leon να φορέσει τον 8βάλβιδο κινητήρα των 1.2λίτρων με 105 ίππους. Θα ξεκινήσω πρώτα πρώτα με την τιμή : 14.290 ευρώ ! Λόγω του κινητήρα των 1.2 λίτρων στο Leon τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόλις €94!

Μα θα πείτε ότι δεν πάει. Κι όμως,πάει! Αν σκεφτείτε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό το Leon φορούσε τον γερασμένο 1.6 mpi που απέδιδε ατμοσφαιρικά 102άλογα, τότε τι έχετε να πείτε; Οχι μόνο πάει, (ενδεικτικά να αναφέρω το 0-100χλμ/ώρα τα κάνει σε 11 δεύτερα) αλλά έλεω turbo ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις εντολές του οδηγού,πολύ περισσότερο στις μεσαίες στροφές που ξεδιπλώνεται η γραμμικότητα του κινητήρα, ενώ το 6αρι κιβώτιο ταχυτήτων με την μελετημένη κλιμάκωση και με το standard σύστημα Start/Stop κρατά την κατανάλωση πολύ χαμηλά (περίπου 5.5 λίτρα/100 χλμ με 132γρ/χλμ CO2).

Εσωτερικά δεν έχουμε καμία απολύτως αλλαγή με όλα τα απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού και ασφάλειας να υπάρχουν και εδώ συν 2 ακόμα: Tο standar XDS (υποκαθιστά ηλεκτρονικά το ελεγχόμενο διαφορικό) και ESP.Εξωτερικά τώρα,ακόμα και πωλητής της Seat δεν θα μπορέσει να καταλάβει τις διαφορές από το 1.4 TSI. Το Leon 1.2 TSI φοράει ακριβώς τα ίδια φρένα με το αδελφάκι του 1.4 TSI τους ίδιους προφυλακτήρες, ενώ οδηγικά η ρύθμιση της ανάρτησης είναι ίδια, που σημαίνει ότι υπάρχει και εδώ η έντονη sport προδιάθεση απ το κοφτερό (τηρούμενο των αναλογιών) τιμόνι και την ανάρτηση.Το Leon 1.2 TSI βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις από τα μέσα Οκτωβρίου σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Εκδόσεις

Η έκδοση Reference διαθέτει:

  • ABS, ESP, HHC, XDS, 6 αερόσακους, Air Condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, ράδιο-cd με MP3 και θύρα Aux.

Η έκδοση Elegance διαθέτει επιπλέον:

  • προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16″ και χειριστήρια ράδιο-cd στο τιμόνι.

Η έκδοση Style διαθέτει επιπλέον της Elegance:

  • Cruise Control, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος καθώς και θύρες USB και iPod.

Τιμές

  • Leon 1.2 TSI 105ps Reference : €14.290
  • Leon 1.2 TSI 105ps Elegance : €14.990
  • Leon 1.2 TSI 105ps Style : €15.690

[Πηγή: ΤΕΧΝΟΚΑΡ]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...