Παλαιότερα, υπήρξε σχεδόν σε κάθε καινούργιο αυτοκίνητο μετά από την αγορά του. Ο λόγος για το μπαστούνι, το απλό “αντικλεπτικό” που μέχρι πριν λίγα χρόνια το έβρισκες σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα. Η ανακάλυψη του μπαστουνιού ονόματι Club (που μετέπειτα ονομάστηκε σε original Club) έγινε από τον κύριο James Winner Jr, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στην Pennsylvania των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα σε ηλικία 81 ετών.

Η ιδέα αυτής της ανακάλυψης ήρθε όταν προσπαθούσε να βρει ένα μέσο ώστε να σώσει και το δεύτερο Cadillac που είχε από πιθανούς κλέφτες αφού ήδη είχε κλαπεί η πρώτη Cadillac που είχε στην κατοχή του. Ο συναγερμός μέχρι εκείνες τις ημέρες ήταν το μόνο αντικλεπτικό σύστημα και όχι ιδιαίτερα επαρκής. Η εφεύρεσή του απέτρεπε την κλοπή του αυτοκινήτου αφού για να παραβιαστεί χρειαζόταν αρκετός χρόνος ώστε να κοπεί το χοντρό σίδερο που κλείδωνε πάνω στο τιμόνι και σε ένα απ τα πεντάλ.

Η πατέντα του κ. James Winner Jr. του επέφερε αρκετά χρήματα τα οποία ο ίδιος τα δώριζε σε φιλανθρωπίες ,σε ιδρύματα και σε νοσοκομεία ατυχημάτων και αποκατάστασης των αναπήρων. Όλα αυτά μέχρι το 1995 αφού από εκεί και μετά ένα εργοστασιακό αντικλεπτικό σύστημα ονόματι immobilizer έγινε η αφορμή για την μείωση των πωλήσεων του Club (το οποίο είχε αποκτήσει και αδερφάκι-αντικλεπτικό μπαστούνι,το οποίο κλείδωνε μόνο το τιμόνι.

[Πηγή: Wkbn.com]