Οι Γάλλοι, δεν θέλουν να μείνουν εκτός παιχνιδιού στην καυτή κατηγορία των γρήγορων μικρομεσαίων αυτοκινήτων και έτσι ετοιμάζουν την DS4 Racing, μια sport έκδοση του ολοκαίνουργιου DS4, το οποίο θα το τοποθετήσει απέναντι από τα Audi S3, VW Golf R, Leon Cupra R και Ford Focus ST.

Το κρυφό χαρτί των Γάλλων όμως είναι ο κινητήρας του αυτοκινήτου, αφού για πρώτη φορά, σε αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας, θα είναι υβριδικός. Το DS4 Racing θα εφοδιάζεται με τον 1600αρη turbo απόδοσης 200 ίππων στον μπροστά άξονα ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 70 kW (95 ίππων) που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω.Έτσι η συνολική ιπποδύναμη θα ανέρχεται στα 295 άλογα με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Στιλιστικά να περιμένεις κάτι αντίστοιχο, με το DS3 Racing, με επιθετικό bodykit και μεγάλες ζάντες.

Το υβριδικό του σύστημα, είτε θα είναι παρόμοιο με το HYbrid4 που χρησιμοποιεί το PSA Group σε πολλά πετρελαιοκίνητα-ηλεκτρικά μοντέλα του, είτε θα είναι το νέο υβριδικό σύστημα που ετοιμάζει το group με την BMW. Αν όλα πάνε καλά, το DS4 Racing θα το δούμε το 2013.

[Πηγή: Auto Bild]