Schumi: Τα Pirelli δείχνουν να μου ταιριάζουν περισσότερο

Σχετικά άρθρα

Η πλειοψηφία των πιλότων της Formula 1 έχει πει θετικά λόγια για τα νέα ελαστικά της Pirelli μετά από την πρώτη γεύση που πήραν από αυτά στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Abu Dhabi. Οι περισσότεροι παραδέχθηκαν ότι υπάρχει πολύς χώρος για βελτίωση μέσα στο χειμώνα.

Φυσικά και τα ελαστικά θα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα τόσο πριν από την πρώτη δοκιμή στις αρχές του Φεβρουαρίου , όσο και μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς στις 11-13 Μαρτίου. Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές ήταν πολύ σημαντικά για αρκετούς οδηγούς, όπως φυσικά και για τον Michael Schumacher.

Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής δοκίμασε τα ελαστικά τη δεύτερη ημέρα, λέγοντας πως η ισορροπία μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό του στυλ.

Χρησιμοποιήσαμε το αυτοκίνητο του 2010 και όλα είναι σχετικά για το πως θα ανταποκρίνονται στο μονοθέσιό μας για το 2011. Αυτά δεν θα είναι τα τελικά ελαστικά, αλλά αυτά που χρησιμοποίησα φαίνεται να ταιριάζουν λίγο περισσότερο στο οδηγικό μου στυλ, και ειδικά τα εμπρός λάστιχα.

Και ο Sebastian Buemi παρατήρησε κάποιες βασικές διαφορές σε σχέση με τα Bridgestone.

Κάναμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα”, δήλωσε ο Ελβετός στο Auto Hebdo. Μπορείς επίσης να φρενάρεις πολύ δυνατά και πολύ αργά. Στις επιταχύνσεις η πρόσφυση είναι κακή και σίγουρα χάνεις πολλή από αυτή. Η φθορά φαίνεται ακόμα να είναι μεγαλύτερη. Για ένα μεγάλο stint τα μαλακά ελαστικά αντέχουν πολύ λιγότερο από τα σκληρά. Κατά τη γνώμη μου έχουν κάνει λάθος και θα το διορθώσουν. Τα εμπρός ελαστικά είναι καλά. Ανταποκρίνονται καλά.

Ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Pirelli, Paul Hembery, είπε ότι υπάρχουν μερικές ακόμα αλλαγές που πρέπει να γίνουν μετά από την εμπειρία του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε στο Abu Dhabi, θα αλλάξουμε τις ενώσεις, αλλά όχι την κατασκευή. Οι οδηγοί απόλαυσαν ιδιαίτερα τα εμπρός ελαστικά. Είναι ένας τομέας που έχουμε εργαστεί πολύ γι’ αυτόν.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: FRED DUFOUR/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...