Prost: Ο Vettel μπορεί να με φτάσει

Σχετικά άρθρα

Ο Γάλλος, 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Alain Prost, πιστεύει ότι ο Sebastian Vettel μπορεί να φτάσει το επίτευγμα των 4 τίτλων, αν στη συνέχεια της καριέρας του είναι πιο ήρεμος, αφού έχει κατακτήσει ήδη έναν τίτλο.

Ο Vettel πήρε την πρωτοπορία στη βαθμολογία μόλις στον τελευταίο αγώνα και αυτό ήταν αρκετό για τον κάνει πρωταθλητή. Αν και έχασε πολλούς βαθμούς από μηχανικά προβλήματα και λάθη, ο Prost θεωρεί πως στο μέλλον δεν θα συμβούν τόσα πολλά.

Όταν ρωτήθηκε αν ένιωθε ότι ο Vettel θα μπορούσε να κερδίσει 4 ή περισσότερους τίτλους απάντησε: “Πιστεύω πως ναι, γιατί είναι διαφορετικά τώρα που έγινε πρωταθλητής. Τώρα μπορεί να δει τα πράγματα διαφορετικά και πρόκεται να είναι πιο ήρεμος μερικές φορές. Σε μερικούς αγώνες ίσως θα μπορούσε να πάρει περισσότεους βαθμούς. Έτσι νομίζω ότι πρόκειται να είναι πιο δυνατός τώρα.”

Ο Vettel θα είναι ομάδα με τον Michael Schumacher για τη Γερμανία στον αγωνα των πρωταθλητών (RoC) αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ο Prost θα είναι μαζί με τον Sebastien Loeb για τη Γαλλία.

Ο Prost μίλησε και για τον Schumacher: “Δεν τον περίμενα καλύτερο, αφού είναι δύσκολο να επανέλθεις μετά από απουσία 3 χρόνων. Στην καριέρα του έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα. Ο στόχος του παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν πραγματικά αδύνατός και επειδή το μονοθέσιό του ήταν κατώτερο από τις Red Bull, McLaren και Ferrari. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση. Αλλά αυτό είναι μέρος της ζωής, αφού μερικές φορές πρέπει να δεχθείς μια πρόκληση και αυτό να είναι απίστευτο. Το έχει κάνει και νομίζω ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να το κάνει. Ίσως όμως ο στόχος του να ήταν υπερβολικά υψηλός.”

[Πηγή: autosport | Photo copyright: ERIC CABANIS/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...