Τον περασμένο Απρίλιο, η Daimler υπέγραψε συμφωνία με Renault-Nissan. Τότε το δελτίο τύπου έλεγε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την συνεργασία των 3 εταιριών που έχει ως στόχο την κατασκευή αρκετών κοινών μοντέλων στο μέλλον, κοινή ανάπτυξη και χρήση κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου αλλά και ανάπτυξη τεχνολογίας για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Η συμφωνία όριζε ότι η κάθε εταιρία θα αγοράσει το 3.1% των άλλων δύο. FastForward, 8 μήνες μετά, ήρθαν στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τι κινητήρες θα κατασκευάσουν από κοινού η Renault και η Mercedes-Benz.

Πρόκειται για έναν νέο 1600αρη πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 160 ίππων ο οποίος θα κατασκευαστεί από την Renault-Nissan και θα θα εφοδιάζει την A και B-Class από το 2011. Η Mercedes-Benz από την μεριά της θα δώσει στην Renault-Nissan έναν 2.0λιτρο βενζινοκινητήρα ενώ θα παρέχει και μια σειρά από V6 και V8 κινητήρες στην Γαλλο-Ιαπωνική εταιρία.

Παράλληλα η συμφωνία περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη μικρών κινητήρων 3 και 4 κυλίνδρων χωρητικότητας 1.200cc έως 1.800cc. Οι κινητήρες αυτοί, θα σχεδιαστούν από την Daimler αλλά θα κατασκευαστούν από την Renault-Nissan και θα τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα των 3 αυτοκινητοβιομηχανιών. Τέλος, ακούγεται ότι η premium φίρμα της Nissan, Infiniti, θα εφοδιάζει πλέον μερικά από τα αυτοκίνητα της με κινητήρες της AMG.

[Πηγή: Autocar | Photo Copyright: GEORGES GOBET/AFP/Getty Images]