Έχετε διαβάσει πως από το 2011 οι εντολές των ομάδων προς τους οδηγούς θα είναι ελεύθερες. Επίσης, διαβάσατε πως η Ferrari καλωσορίζει αυτόν τον κανονισμό.

Τώρα ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Luca di Montezemolo, δηλώνει πως δεν θα υπάρχουν εντολές από την ομάδα. Ναι, αλλά αυτό θα γίνει μόνο για τους πρώτους αγώνες της σεζόν! Οι 2 οδηγοί της Ferrari, Fernando Alonso και Felipe Massa, θα ξεκινήσουν το 2011 επί ίσοις όροις, αλλά αν στην πορεία ο Felipe Massa δεν δείξει ανταγωνιστικός, μπορεί να φύγει από την Ferrari!

Δεν το λέω εγώ, αλλά ο πρόεδρος της Ferrari. Ο di Montezemolo έχει ήδη κατηγορήσει τον Felipe Massa, λέγοντας ότι οδήγησε σαν τον αδερφό του.

Πολλοί θεωρούν πως ο Massa θα ξεκινήσει το 2011 πίσω από τον No 1 της ομάδας. Τον Alonso φυσικά. Αλλά ο di Montezemolo λέει πως τα πράγματα θα ξεκινήσουν το ίδιο και για τους 2, όμως στη συνέχεια μπορεί να αλλάξουν.

Αν πιστέψω, ότι ο ένας από τους 2 οδηγούς μας δεν είναι σε θέση να κερδίσει το πρωτάθλημα θα τον αλλάξω. Δεν θέλω να έχω ένα άτομο που είναι απογοητευμένο από τον πρώτο αγώνα επειδή ξέρει ότι έχει λιγότερη δύναμη. Επίσης, οι αγώνες είναι απρόβλεπτοι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να έχουμε μια σαφή κατανόηση μεταξύ των 2 οδηγών σε περίπτωση που αυτό ήταν αναγκαίο.

Σίγουρα, στο 2ο μισό της σεζόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν ανοιχτό τρόπο, αλλά στο 1ο μισό θα είναι προς το συμφέρον της ομάδας να έχει και τους 2 οδηγούς στην καλύτερη κατάσταση.

Υπήρχαν φήμες, σχετικά με πολλές αλλαγές μετά από το πρωτάθλημα που έχασε ο Alonso, αλλά ο Ιταλός λέει πως η σταθερότητα είναι το κλειδί.

Πριν από το 1993 η Ferrari μέσα σε πόλεμο μεταξύ των μηχανικών. Τώρα είμαστε συνεχώς ανταγωνιστικοί. Γι’ αυτό μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές στην ομάδα.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Andrew Hone/Getty Images]