Πιέζει για 3 μονοθέσια ανά ομάδα η Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, δηλώνει πως θα συνεχίσει να πιέζει τις κορυφαίες ομάδες, ώστε να μπορούν να τρέχουν με 3 αυτοκίνητα, όπως και για να “χαλαρώσουν” τα όρια των δοκιμών.

Ο di Montezemolo έχει ασκήσει έντονη κριτική και για τα δύο θέματα τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου είπε ότι θα ήταν καλύτερο για την Formula 1, αν οι ομάδες έτρεχαν με 3 αυτοκίνητα, δηλώνοντας πως οι μικρές ομάδες θα μπορούσε να μην υπάρχουν.

Οι μικρές ομάδες; Ειλικρινά, θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο να έχουμε την ευκαιρία να τρέχουμε με ένα τρίτο αυτοκίνητο, αντί να βλέπουμε ομάδες που θα μπορούσε να είναι ακόμα και στο GP2. Είναι μια ιδέα που υποβάλουμε θερμά στο μέλλον.

Δηλώσεις έκανε και για τις δοκιμές, λέγοντας πως η ισχύουσα απαγόρευση είναι ανθυγιεινή για το σπορ.

Τότε θα πρέπει να απεμπλακεί αυτό το παράλογο με το όριο στις δοκιμές. Η Formula 1 είναι το μοναδικό σπορ που δεν υπάρχει ευκαιρία για προπόνηση. Είναι σαν να ζητάμε από την Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν και την Ίντερ να παίξουν σε ένα βροχερό παιχνίδι με λείες σόλες ή να μην κάνουν προθέρμανση πριν από έναν αγώνα.

Ο Ιταλός μίλησε και για τις νέες πίστες, απηχώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της FIA, ότι οι μελλοντικές πίστες θα πρέπει να δίνουν ευκαιρίες για προσπέρασμα.

Όσον αφορά το θέμα με τις νέες πίστες, πρέπει να πω πως θα ήταν καλύτερο αν υπήρχε περισσότερος προβληματισμός για την άυξηση των προσπερασμάτων και λιγότερο με την όμορφη αρχιτεκτονική.

Όμως, ένιωθε πως η απόφαση για την ελευθερία των team orders έδειξε πως το σώμα της FIA κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση υπό τον Jean Todt.

Ευτυχώς που ο κανονισμός που απαγόρευε τις εντολές μεταξύ της ομάδας καταργήθηκε. Αυτός ήταν πραγματικά ένας υποκριτικός κανόνας. Ήταν πάντα κομμάτι του αθλήματος και όσοι έτρεχαν για τη Ferrari είχαν πλήρη επίγνωση γι’ αυτό. Η FIA υπό την καθοδήγηση του Jean Todt λειτουργεί καλά, και η απόφαση αυτή το επιβεβαιώνει.

[Πηγή: autosport | Photo copyright: Andrew Hone/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...