Σήμερα στα διόδια της χώρας μαζεύτηκε πλήθος κόσμου ανοίγοντας τις μπάρες, δείχνοντας έτσι την δύναμη που έχει αποκτήσει το κίνημα “Δεν πληρώνω διόδια”. Την περασμένη Τετάρτη είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδωσε την άδεια στις εταιρίες να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες με τους αριθμούς των οχημάτων των οποίων οι οδηγοί δεν πληρώνουν διόδια, ώστε αυτές να κινηθούν νομικά κατά των ανθρώπων αυτών.

Η αλήθεια είναι ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδωσε τη συγκατάθεσή της να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία των οδηγών που παρανομούν, όχι όμως και οι φωτογραφίες τους, όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει. Τι σημαίνει αυτό; Χωρίς την φωτογραφία, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί νομικά η παρανομία και έτσι το δικαστήριο δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμο!

Μέχρι στιγμής μόνο η Ολυµπία Οδός έχει στραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών που δεν πλήρωναν διόδια. Οι εταιρίες ασκούν πίεση στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα, και απειλούν με καταγγελίες συμβάσεων αφού βλέπουν τα έσοδα τους να μειώνονται λόγω της μη καταβολής των διοδίων.