Ο Fernando Alonso σε πρόσφατες δηλώσεις του, ανέφερε πως θα μπορούσε να αναμετρηθεί με τον πολυπρωταθλητή των MotoGP, Valentino Rossi με κάποια μορφή αγώνα στο τέλος του 2011.

Και οι 2 παγκόσμιοι πρωταθλητές αγωνίστηκαν μαζί στο ετήσιο Wrooom της Ferrari και της Ducati, εκεί όπου ο Ισπανός νίκησε κατά κράτος τον Ιταλό πρωταθλητή των MotoGP. Εκεί ο Alonso δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι θα ήθελε έναν αγώνα με τον Rossi τόσο σε αυτοκίνητα, όσο και σε μοτοσικλέτες μόλις τελειώσουν τα πρωταθλήματα του 2011.

Δεν μπορώ να πω τίποτα, αλλά ίσως στο τέλος της σεζόν, το Δεκέμβριο, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια έκπληξη στους 2, στους 4 ή και σε περισσότερους τροχούς, πράγμα που θα αρέσει στον κόσμο.

Ο Alonso είπε ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του Rossi, ο οποίος έφυγε από τη Yamaha και τώρα θα οδηγεί για λογαριασμό της Ducati.

Γνωριστήκαμε καλύτερα πέρυσι, όταν ο Valentino ήρθε στο Maranello για να πάρει τη Ferrari του. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, και ως αναβάτης δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Έχει κερδίσει 9 παγκόσμια πρωταθλήματα (σε όλες τις κατηγορίες) και είναι ο καλύτερος στην ιστορία, διότι θα είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να πετύχει όλα αυτά.

Ο Luca di Montezemolo τόνισε πως η πόρτα της Ferrari θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν για να δοκιμάσει όποτε θέλει ένα μονοθέσιο, αλλά και ότι θα ήταν ευτυχής αν έβλεπε τον Rossi να συνεχίζει στα MotoGP.

Είμαι ευτυχής που βλέπω τον Massa και τον Alonso στα κόκκινα, ακριβώς όπως θα ένιωθα αν έβλεπα και πάλι τον Valentino να δοκιμάζει ένα αυτοκίνητο Formula 1.

Ωστόσο, νομίζω ότι ο στόχος του είναι η νίκη με μια ιταλική μοτοσικλέτα, και αυτό δεν ανήκει στο δικό μας άθλημα. Νομίζω ότι έχει εκτιμήσει σωστά την κατάσταση και ότι έχει δίκιο.

[Πηγή: itv-f1 | Photo copyright: REUTERS/Wroom]