Μπορεί να μην έχει παρουσιαστεί επίσημα, όμως η Mercedes GP, έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της νέας W02 για το 2011.

Από την rendering φωτογραφία βλέπουμε ότι το μονοθέσιο δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές σε σχέση με την W01, τουλάχιστον στο μπροστινό μέρος. Το ρύγχος έχει ανασηκωθεί κατά αρκετά εκατοστά και η εμπρός αεροτομή είναι σχεδόν ίδια με αυτή της W01. Ελαφρώς αλλαγμένα είναι τα πλευρικά τοιχώματα της αεροτομής, καθώς το οριζόντιο προς τα κύρια πτερύγια της αεροτομής (εκεί που έχει λίγο κόκκινο χρώμα), έχει μεγαλύτερη κλίση έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα του μπροστινού μέρους.

Η απουσία των pod wings είναι εμφανής, αλλά η λογική λέει πως σίγουρα θα τοποθετηθούν, αν δεν υπάρχουν ούτε στην επίσημη παρουσίαση. Στην περιοχή των καλυμμάτων των ψυγείων υπάρχει μεγαλύτερο “σκάψιμο”, όπως επίσης η εισαγωγή αέρα του κινητήρα είναι όπως όλων των ομάδων, αφού η Mercedes αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περσινή σχεδίαση, λόγω της απαγόρευσης που επιβάλουν οι κανονισμοί.

Υπάρχουν επίσης, πιο έντονες γαλάζιες επενδύσεις με το λογότυπο της Petronas τόσο στην εμπρός και πίσω αεροτομή, όσο και στην περιοχή γύρω από τα ψυγεία, όπως μπορούμε να διακρίνουμε.

* Όποιος την θέλει σε μεγαλύτερη ανάλυση (6.000px x 4.000px) ας αφήσει σχόλιο να του την στείλω.

[Πηγή: Mercedes GP]

 • “Θα πέσει πολύ ξύλο” :lol:

 • johnnyxp64

  η διαφορα ειναι κατω απο τα ψυγεια το σχεδιο διχνει σιγουρα ποιο επιθετικο!
  ελπιζω σε τρελες κοντρες!!!
  αντε να περασουν οι μηνες!

  • Ναι, υπάρχει μεγαλύτερο “σκάψιμο” κάτω από τα ψυγεία! Επίσης, εισαγωγή αέρα του κινητήρα δεν είναι η περσινή, αφού απαγορεύεται από τους κανονισμούς!! Τα βάζω και στο άρθρο!

 • johnnyxp64

  εγω θα ελεγα το μονοθεσιο αυτο “φερνει” λιγο περισσοτερο στο πετυχημενο σχεδιο της brawn GP!

  • Είναι λογικό να το λες αυτό, αφού η W01 δεν παρουσίαζε μεγάλες διαφορές σε σχέση με την BGP001!
    
   Επίσης, η BGP001 μέσα στο 2009 έχασε την ανταγωνιστικότητά της, αφού η βελτίωση της RB5 ήταν περισσότερο από εμφανής!! Θεωρώ ότι το σχέδιο της BGP001 δεν είναι πλέον επιτυχημένο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η W02 θα είναι αποτυχημένη!! Δεν μπορούμε να κρίνουμε από μία φωτογραφία! Η δουλειά των Γερμανών θα φανεί στους πρώτους αγώνες!

 • George F

  Μακαρι να ειναι δυνατοι φετος !!!