Μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Robert Kubica, η Lotus Renault πρέπει να αρχίσει να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Πολωνού. Ο διακαής πόθος της… βρετανικής ομάδας είναι ο Kimi Raikkonen.

Μπορεί ο Kubica να μην χάσει το χέρι του, αλλά οι γιατροί τονίζουν ότι ο 26χρονος μπορεί να απουσιάσει ακόμα και όλο το 2011. Ο Raikkonen φαντάζει ιδανικός αντικαταστάτης, ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση, αφού ο 31χρονος έχει κάνει γνωστά τα σχέδιά του για το 2011.

Μια σοβαρή ομάδα σαν αυτή της Lotus Renault δεν μπορεί να εστιάζει σε έναν μόνο οδηγό, τη στιγμή μάλιστα που η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Έτσι, μια πολύ αξιόλογη περίπτωση φαίνεται να είναι ο Nick Heidfeld. Ο Γερμανός, που το 2010 έτρεξε στους 5 τελευταίους αγώνες με την BMW-Sauber, έχει δείξει αρκετές φορές τις ικανότητές του, όταν είναι στο cockpit ενός αρκετά ανταγωνιστικού μονοθεσίου.

Μια σαφώς πιο εύκολη περίπτωση είναι ο Bruno Senna, που από φέτος είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας. Όμως, ο Βραζιλιάνος, ανιψιός του Ayrton Senna da Silva, βάσει των επιδόσεών του το 2010 δεν συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο πρόεδρος της ομάδας, Eric Boullier. Φυσικά έχουν ακουστεί και οι Nelson Piquet Jr, Nico Hulkenberg και Romain Grosjean.

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Getty Images]