Το Mitsubishi Evo, ίσως το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο των Ιαπώνων φαίνεται ότι περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Autocar, o Global Director της Mitsubishi, Gayu Eusegi δήλωσε ότι το Evolution X θα είναι το τελευταίο Evo. Δήλωσε μάλιστα ότι παρά την αυξημένη ζήτηση πρέπει να σταματήσουν την παραγωγή το 2013. Αυτό φάνηκε και από το εταιρικό πλάνο που ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου, η εταιρία όπου μέσα του δεν υπήρχε πουθενά ο αντικαταστάτης του Evo.

Τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση την Mitsubishi είναι άγνωστο. Ίσως λόγω ρύπων να σκέφτονται να βγάλουν στην παραγωγή κάποιο υβριδικό μοντέλο γύρω στο 2015.

H Mitsubishi όμως ήρθε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα αφού μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook ανακοίνωσε:

Further to some comments published in the press recently, production of the current Lancer Evolution continues as planned. As for its successor, regulations and market feedback will dictate its engineering package & architecture. Stay tuned.

Τώρα τι καταλαβαίνεις εσύ από την δήλωση αυτή δεν ξέρω. Υπομονή, στο μέλλον θα μάθουμε τι ετοιμάζουν οι Ιάπωνες. Θα ήταν μεγάλο λάθος αν σταματήσουν την παραγωγή του πάντως.

[Πηγή: Mitsubishi Facebook, Autocar]