Οι πρώτες spy φωτογραφίες του BMW i3 (MegaCity όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα) είναι γεγονός. Το νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης των Βαυαρών βρέθηκε στη Σκανδιναβία για να κάνει εκεί τις πρώτες χειμερινές δοκιμές του ενώ κατά την διάρκεια αυτών γυρίστηκε και το πρώτο trailer από τους ανθρώπους της BMW.

H BMW ευελπιστεί να πουλά 30.000 i3 τον χρόνο, από το 2014 που θα βγει στην παραγωγή και θα είναι το δεύτερο μοντέλο του νέου brand “i” που ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες. Το αυτοκίνητο θα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο και θα φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 112 kW (150 ίππων) που θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 35 kWh. Η κίνηση θα μεταφέρεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 153 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 160 χλμ (161 χλμ για την ακρίβεια).

Η τιμή του στη Γερμανία αναμένεται γύρω στις €40.000 ενώ σε μερικές χώρες λόγω μειωμένου ΦΠΑ των ηλεκτρικών μοντέλων θα κοστίζει φθηνότερα. Π.Χ στην Γαλλία θα είναι φθηνότερο κατά €5.000.

[Πηγή: Gmotors]