Κάνοντας ντεμπούτο και αυτή στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, η Aston Martin V8 Vantage S έγινε η πιο δυνατή έκδοση της Vantage με V8 κινητήρα. Οι Άγγλοι την πήγανε στην πίστα Ascari Race Resort στην Ισπανία και γύρισαν εκεί το πρώτο footage video της.

Να θυμίσω ότι η V8 Vantage S δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό από την απλή V8 Vantage και την V12 Vantage και μηχανικά φορά τον γνωστό V8, 4.7 λίτρων ο οποίος αποδίδει 436 άλογα και 490Nm ροπής (16 άλογα και 20Nm περισσότερα από την απλή V8 Vantage) και συνδυάζεται με το νέο 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Sportshift II που υπόσχεται 20% ταχύτερες αλλαγές σε σύγκριση με το προηγούμενο. Η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 305 χλμ/ώρα.

[Πηγή: Aston Martin]

  • Yiannis

    Ένα λεπτάκι να καταλάβω πιο είναι το κενό στη γκάμα τους…
    Μας λέτε ότι έχουν ένα αμάξι με 420 άλογα κι ένα με 510 και κάποιοι πελάτες θέλουνε ένα αμάξι που να έχει 450-460 άλογα. Θα μας παλαβώσετε???
    Σε κάθε περίπτωση, είναι πανέμορφα αμάξια τα ΑΜ!!! Θεϊκά! Σαν γλυπτά με ρόδες και μηχανή. Αυτά είναι αμάξια, όχι τα Lamborgini, Pagani, Koeg@^$%&@# κλπ που νομίζουν ότι όσο πιο εξωπραγματικά δείχνουν, τόσο καλύτερα είναι…

    • τα παράπονα στην Aston Martin! αυτή το λέει όχι εμείς :P :D :lol: