H Mercedes-Benz εξετάζει να βγάλει 3 παραλλαγές της νέας A-Class

Σχετικά άρθρα

H Mercedes-Benz φαίνεται ότι έχει μεγάλα σχέδια για τα επόμενα A-Class και B-Class. Σχετικά για τις εκδόσεις της B-Class είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο, αλλά φαίνεται ότι οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και με την A-Class. Σε συνέντευξη του στο AutoNews, ο Joachim Schmidt επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Mercedes-Benz ανέφερε ότι:

Έχουμε μερικές ιδέες για την A-Class, όπως την τρίθυρη έκδοση της, την ανοικτή αλλά και την shooting brake παραλλαγή της.

Τόσο η επόμενη A-Class όσο και η B-Class θα κατασκευαστούν πάνω στη νέα MFA πλατφόρμα της εταιρίας, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και η “baby” CLS. Με την κίνηση αυτή η Mercedes θέλει από την μια καλύψει κάθε ανάγκη των πελατών της στα πολυτελή μικρομεσαία οχήματα, και από την άλλη να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών CO2 ως εταιρία στην Ευρώπη, αφού τα μοντέλα αυτά θα εφοδιάζονται με μικρούς κινητήρες.

Ο Schmidt ανέφερε ότι η Mercedes δεν έχει πάρει ακόμη τις τελικές αποφάσεις για την A-Class ενώ για την B-Class δήλωσε ότι είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του 2011.

Τέλος ερωτώμενος για την συνεργασία με την Renault-Nissan, αν η Mercedes δώσει την MFA πλατφόρμα στην Infiniti ώστε να κατασκευάσει ένα entry-level μοντέλο στην premium κατηγορία δήλωσε:

Ναι, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Renault-Nissan για την κατασκευή του entry-level μοντέλου της Infiniti με την δική μας πλατφόρμα, αλλά ακόμη δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...