Η Kia φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βγάλει στην παραγωγή ένα διθέσιο ανοικτό αυτοκίνητο ως αντίπαλος του Mazda MX-5. Ο CEO της Kia Ευρώπης Paul Philpott σε πρόσφατη συνέντευξη του στο AutoExpress δήλωσε ότι η Kia θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της μέσα στη τριετία 2011 – 2013 και ένα roadster θα βοηθούσε σε αυτό. Η rendering εικόνα που ετοίμασε το AutoExpress είναι σαφώς βασισμένη πάνω στην Pontiac Solstice με το αυτοκίνητο να φημολογείται ότι θα είναι πισωκίνητο.

Ο Paul Philpott ξεκαθάρισε και την πορεία που θα ακολουθήσει η Kia σε σχέση με την μητρική Hyundai. Η Kia θα επικεντρωθεί περισσότερο στο νέο δυναμικό κοινό με την Hyundai να στρέφεται περισσότερο στο στιλ και στην άνεση, όπως ακριβώς έχει κάνει το VW Group με τις Volkswagen και την Seat.

Τέλος δήλωσε ότι η Kia εργάζεται πάνω σε ένα μικρό τετρακίνητο μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από το Sportage. Η λογική λέει ότι το αυτοκίνητο αυτό θα είναι το Soul του η επόμενη γενιά αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

[Πηγή: Auto Express]