Η κακή απόδοση της Ferrari συνεχίζεται για ακόμα έναν αγώνα και μάλιστα η διαφορά δεν έχει κλείσει από την κορυφή. Στις κατατακτήριες ο Fernando Alonso πήρε την 5η θέση και ο Felipe Massa την 7η χωρίς να υπάρχουν σημάδια ότι μπορούν να παλέψουν στα ίσια με τις Red Bull και McLaren, που ήταν σε δικό τους ρυθμό. Στην ιταλική ομάδα ξέρουν ότι η άμεση βελτίωση είναι το ζητούμενο και αυτό είναι που προσπαθούν να κάνουν. Από υπογραμμίζει και ο Fernando Alonso, ο οποίος κάνει λόγο για επιθετική ανάπτυξη.

Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι στην Αυστραλία και δεν είμαστε εδώ στην Μαλαισία. Τουλάχιστον δεν ήμασταν τόσο γρήγοροι για να παλέψουμε για την pole position. Απ’ όσα έχουμε δει στους δύό αγώνες, αυτές η δύο ομάδες (Red Bull και McLaren) έχουν δουλέψει καλύτερα το χειμώνα και σαφώς πρέπει να κάνουμε πρόοδο στην απόδοσή μας και δεν είναι μυστικό. Πρέπει να κάνουμε κάποια ποιοτικά βήματα προόδου, πρέπει να είμαστε επιθετική στην ανάπτυξη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ταυτόχρονα, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, αναπτύσσοντας ό,τι είναι δυνατό και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που έρχεται στο δρόμο μας.

Το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ και πέρυσι είδαμε πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει από αγώνα σε αγώνα. Έτσι, αισθάνομαι ότι η 5η θέση είναι θετικό αποτέλεσμα, γιατί τόσα μπορούν να συμβούν αύριο, ειδικά αν βρέχει. Τα μεσάνυχτα και στο FP3 βελτιώσαμε το στήσιμο του αυτοκινήτου και ένιωθα πιο άνετα σε σχέση με χθες. Θα ξεκινήσω από την καθαρή πλευρά της πίστας, κάτι που ποτέ δεν είναι κακό. Είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για τον αγώνα. Χθες είδαμε μεγάλη φθορά των ελαστικών, οπότε περιμένουμε 3 ή 4 pit stop.

Την Κυριακή στη Μελβούρνη, ο ρυθμός μας ήταν κοντά σε αυτόν της McLaren και ήμουν σε θέση να ανταγωνιστώ τον Webber, αλλά εκεί στις κατατακτήριες η McLaren είναι πιο κοντά σε μας, απ’ ότι είναι εδώ.

[Πηγή: Ferrari]