Μπορούσε την pole ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Ίσως η MP4-26 να είναι ακόμα λίγο ταχύτερη απ’ όσο νομίζουμε. Στις κατατακτήριες η McLaren ήταν πολύ πιο κοντά στην Red Bull σε σχέση με την Μελβούρνη. Ο Lewis Hamilton ήταν 104 χιλιοστά πίσω από τον Vettel και ο Button μόλις 21 χιλιοστά μακριά από τον Webber.

Ο Lewis Hamilton τονίζει ότι ο γύρος του δεν ήταν τέλειος, αφού έχασε 1,5 δέκατο (150 χιλιοστά) στην στροφή 14. Οι δηλώσεις του Βρετανού:

Ήμουν πολύ, πολύ κοντά! Πρέπει να πω ότι ήταν σχεδόν τέλειος γύρος. Έχασε 1,5 δέκατο στη στροφή 14. Πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλο το αυτοκίνητό μας, αλλά είμαστε πιο κοντά απ’ ό,τι είχαμε προβλέψει, το οποίο είναι πολύ θετικό για μας. Είμαι ικανοποιημένος από σήμερα, αλλά είμαι πρόθυμος για περισσότερη βελτίωση. Πάντα δίνω τα πάντα, αλλά σήμερα μπορούσα να πάρω περισσότερα από το αυτοκίνητο. Όπως είπα, νομίζω ότι έχω χάσει 1,5 δέκατο στις τελευταίες δύο στροφές. Είμαι ευτυχισμένος από τη θέση μου, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να παλέψω στην πρώτη στροφή και στους πρώτους γύρους για να περάσω. Ας ελπίσουμε ότι θα έχω πολύ καλύτερη εκκίνηση αυτή τη φορά.

Στο Albert Park ο Hamilton είχε πολύ καλή διαχείριση ελαστικών, κάτι που ελπίζει να έχει και στον αυριανό αγώνα. Θα ξεκινήσει με τα μαλακά ελαστικά και λέει γι’ αυτά:

Τα μαλακά ελαστικά δεν λειτούργησαν και πολύ άσχημα την Παρασκευή στα μεγάλα stint. Μπορεί να βρέξει αύριο και κανείς δεν ξέρει πως θα είναι οι συνθήκες. Μπορεί να είναι δύσκολο και μαντεύω ότι όλοι μας θα έχουμε 3 pit stop. Η άποψή μου είναι ότι τα μαλακά μπορούν να κρατήσουν 10 γύρους.

Ο 26χρονος επανέλαβε ότι είναι σίγουρος πως η McLaren θα ξεπεράσει την ταχύτητα της Red Bull.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για αναβαθμίσεις και να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του μονοθεσίου. Είναι ακόμα μπροστά, γι’ αυτό πρέπει να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το αυτοκίνητο. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εκεί, αλλά έχουμε ακόμα πολλά περισσότερα που θα έρθουν και πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχουμε κάνει.

Αύριο ελπίζω να έχω μια καλή εκκίνηση. Η πρόκληση είναι ότι μπορούν να κάνουν τα ελαστικά να διαρκούν περισσότερο. Επίσης, θα είναι μια πρόκληση το πόσο μπορούμε να κρατήσουμε τα δικά μας ελαστικά. Είμαι πεινασμένος για τη νίκη.

[Πηγή: Formula 1 | Photo copyright: Vodafone McLaren Mercedes/hoch-zwei.net]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...