Δηλώσεις του Button για τον αγώνα της Μαλαισίας

Σχετικά άρθρα

Ο Jenson Button ήταν αυτός που εκπροσώπησε τη McLaren στο βάθρο των νικητών. Ο Βρετανός διαχειρίστηκε πολύ καλά τα ελαστικά της Pirelli σε όλο τον αγώνα, έχοντας μάλιστα προβλήματα υποστροφής, λόγω χαμηλής κλίσης της εμπρός πτέρυγας. Ο Πρωταθλητής του 2009 δήλωσε μετά τον αγώνα:

Ήταν ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό Σαββατοκύριακο για μας. Είναι πολύ ικανοποιητικό να φεύγεις με πολλούς βαθμούς. Ο καθένας στην ομάδα έκανε εκπληκτική δουλειά και πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας.

Στον σημερινό αγώνα όλα ήταν σχετικά με τη φροντίδα των ελαστικών. Όταν πήγαινα στο grid, άλλαξα εσκεμμένα την εμπρός αεροτομή, το οποίο ήταν λάθος, γιατί είχα πολλή υποστροφή στο πρώτο stint, πράγμα που πλήγωσε πολύ τα πίσω ελαστικά. Επέλεξα λανθασμένη ισορροπία. Έτσι, σε κάθε pit stop, έβαζα περισσότερη κλίση στην πτέρυγα και ήταν όλο και καλύτερα. Στο τέλος, τα σκληρά ελαστικά δούλεψαν για μένα. Ήξερα ότι ο Lewis είχε πρόβλημα σε ένα από τα pit stop του και ότι θα μπορούσα να βγω μπροστά, αλλά ο ρυθμός μου ήταν πολύ καλός, έτσι κι αλλιώς. Ήταν ένα σπουδαίο απόγευμα.

Στους τελευταίους γύρους, η ομάδα μου είπε να είμαι προσεκτικός με τα ελαστικά, αλλά κυνηγούσα τον Sebastian και θα μπορούσα να κάνω το ίδιο, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε ένα καλό και δυνατό πακέτο. Ακόμα δεν νομίζω ότι έχουμε πάρει το καλύτερο από αυτό, αλλά ελπίζω ότι στην Κίνα, ο Lewis κι εγώ θα έχουμε εξαιρετικό αγώνα.


[Πηγή: McLaren | Photo copyright: Vodafone McLaren Mercedes/hoch-zwei.net]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα