Δηλώσεις του Hamilton για τον αγώνα της Μαλαισίας

Σχετικά άρθρα

Ο αγώνας για τον Lewis Hamilton δεν ήταν καλός. Ο οδηγός της McLaren είχε πρόβλημα με τα ελαστικά, ενώ φαίνεται πως η στρατηγική της ομάδα ήταν λάθος στη δική του περίπτωση, καθώς στο 2ο pit stop έβαλαν τη σκληρή γόμα, η οποία όμως και δεν ήταν αποδοτική, αλλά και δεν είχε τη διάρκεια που περίμεναν. Ο Βρετανός έχασε την 2η θέση στην πρώτη στροφή από τον Nick Heidfeld και στη συνέχεια μπήκε νωρίς στα pits για να μην χάνει χρόνο από τον Γερμανό. Ο 26χρονος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

Δεν είναι ποτέ ικανοποιητικό να ξεκινήσεις 2ος και να τερματίσεις 7ος. Πρέπει να προχωρήσουμε.

Στην εκκίνηση, ήμουν από την εξωτερική στην πρώτη στροφή, ήμουν πιεζόμενος και έπρεπε να αμυνθώ χωρίς να χτυπήσω με τον Jenson και τον Nick. Στη συνέχεια τα ελαστικά μου έχαναν συνεχώς απόδοση. Μπήκα για αλλαγή πολύ νωρίς και έτσι έπρεπε να μπαίνω πιο νωρίς από τους άλλους στα pits. Αλλάξαμε λάστιχα νωρίς και στο τέλος δεν είχα λάστιχα. Ήλπιζα να τελειώσω τον αγώνα με τα χρησιμοποιημένα σκληρά ελαστικά, όμως δεν κράτησαν τόσο και σωστά μπήκα στα pits στο τέλος του αγώνα.

Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που έκαναν το απόγευμα πολύ δύσκολο. Η καθυστέρηση στο pit stop, με κυνηγούσαν αυτοκίνητα όταν προσπαθούσα να προστατέψω τα ελαστικά μου και το χτύπημα από τον Fernando. Νομίζω ότι ήρθε πολύ κοντά, με ακούμπησε με την πτέρυγά του και έσπασε το πίσω μέρος του πατώματος. Δεν ξέρω πόσο κάθετη δύναμη έχασα.

Η σημερινή μέρα δεν ήταν η σπουδαιότερη, αλλά πάω στην Κίνα με στόχο να κερδίσω. Κοιτάω μόνο μπροστά.


[Πηγή: McLaren | Photo copyright: Vodafone McLaren Mercedes/hoch-zwei.net]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...