Όλοι έχουμε ακούσει λίγο πολύ ιστορίες ότι οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων στέλνουν τους αστυνομικούς σε μπλόκα ώστε αυτοί να γυρίσουν πίσω με έναν αριθμό κλήσεων. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Los Angeles με το περίφημο LAPD. Η ιστορία έχει ως εξής.

Οι δύο αστυνομικοί Howard Chan και David Benioff μήνυσαν την πόλη για την θέσπιση ενός σύστημα ποσόστωσης σχετικά με τις κλήσεις. Σύμφωνα με την Los Angeles Times, οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν στην μυνητήρα αναφορά τους, ότι είχαν εντολή να κόψουν μέχρι 18 κλήσεις σε κάθε βάρδια. Και δεν μιλάμε για μικρές κλήσεις, αλλά για κλήσεις σημαντικών παραβάσεων με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Το δικαστήριο φαίνεται ότι δικαίωσε τους δύο αστυνομικούς, αφού οι ένορκοι αποφάσισαν 11 υπέρ και 1 κατά, παίρνοντας μάλιστα ως αποζημίωση και 2 εκατομμύρια δολάρια. Ο δικηγόρος του Benioff, Gregory Smith δήλωσε ότι ελπίζει η απόφαση αυτή να συμβάλει στην εξάλειψη των ποσοστώσεων, προσθέτοντας ότι η πρακτική αυτή είναι “άμεση παραβίαση του κώδικα κυκλοφορίας και αυτή η υπόθεση αυτή, αναγκάζει τους ίδιους τους αστυνομικούς να παραβούν τον νόμο“.

Μακάρι να γινόταν και κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Η Αμερική είναι μπροστά ακόμη και στο θέμα της αστυνόμευσης. Αστυνομικοί πραγματικά για το συμφέρον των πολιτών.

[Πηγή: Los Angeles Times]