Μια ημέρα προτού παρουσιαστεί επίσημα στη Σανγκάη, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Volkswagen Beetle. Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο ακολουθεί την ίδια κλασσική σχεδίαση των προηγούμενων γενιών, διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα, τα οποία θυμίζουν αρκετά αυτά της Porsche 911. Όλα τα άλλα το κάνουν να μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα κλασσικό VW. To νέο σκαθάρι έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 15.2 εκατοστά, σε πλάτος κατά 8.4 εκατοστά, ενώ έχει χαμηλώσει σε ύψος. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να το αγοράσουν με ζάντες 19″ καθώς και με Bi-Xenon φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό το νέο Beetle διαθέτει καλύτερης ποιότητας υλικά ενώ ξεχωρίζουν τα τρία όργανα στην μέση του ταμπλό.

Μηχανικά φορά TSI και TDI κινητήρες, με κορυφαίο στην Ευρώπη τον 2.0-λιτρο TFSI απόδοσης 200 ίππων. Υπάρχουν διαθέσιμα δύο κιβώτια, χειροκίνητο και DSG ενώ στην Αμερική θα υπάρχει και ο πεντακύλινδρος 2.5-λίτρων απόδοσης 170 ίππων. Οι πωλήσεις στην Αμερική θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο ενώ στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο λίγο αργότερα.

Λογικά μέσα στην ημέρα η Volkswagen θα δώσει όλες τις λεπτομέρειες του νέου Beetle. Ως τότε δες τις πρώτες φωτογραφίες στη συνέχεια.

Update: Επίσημη παρουσίαση του εδώ.

[via: motortrend.com]