Το ότι η Kia σκέφτεται εδώ και καιρό να βγάλει ένα διθέσιο roadster είναι κάτι που έχει γίνει γνωστό τον περασμένο Μάρτιο. Το Kicking Tires έφερε σήμερα το θέμα ξανά στο προσκήνιο θέλοντας την Kia να έχει αποφασίσει ότι θα βγάλει στη παραγωγή ένα διθέσιο ανοικτό αυτοκίνητο ως αντίπαλος του Mazda MX-5. Ο υπεύθυνος πωλήσεων της Kia στην Αμερική Tom Loveless, δήλωσε πάνω κάτω ότι είχε δηλώσει ο CEO της Kia Ευρώπης Paul Philpott, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο AutoExpress.

Τον σχεδιασμό του θα τον αναλάβει ο επικεφαλής σχεδίασης της Kia, Peter Schreyer, ο οποίος είναι αυτός που εφάρμοσε τον νέο σχεδιασμό στην φίρμα και είχε εργαστεί στο παρελθόν και λογαριασμό της Audi.

Το Kicking Tires, έδωσε την φωτογραφία που βλέπουμε, η οποία αναφέρει ότι παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια εταιρικού meeting της Kia Βορείου Αμερικής. Η φωτογραφία/σκίτσο θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο KCV III που είχε παρουσιάσει η Kia το 2003.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έδωσε η Kia για το πότε σκοπεύει να το βγάλει στη παραγωγή. Σίγουρα ο ανταγωνισμός στη κατηγορία αυτή είναι σκληρός, ιδιαίτερα στην Αμερική όπου για την Kia αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά.

[Πηγή: Kicking Tires]