Μπορεί ο αγώνας στην Ισπανία να ήταν ο χειρότερος για τη Ferrari, όμως, οι Ιταλοί σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάνε. Ο Fernando Alonso ήταν και πάλι αυτός που κράτησε ψηλά τη σημαία της ιταλικής ομάδας. Ο “El Nano” μπορεί να είναι 67 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel, αλλά δεν τα παρατάει, γιατί γνωρίζει ότι τα πράγματα στη Formula 1 μπορεί να αλλάξουν γρήγορα. Ας δούμε τι δήλωσε για τον αγώνα της πατρίδας του:

Το καλύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν προφανώς η εκκίνηση. Έχουμε δουλέψει τόσο πολύ στον συγκεκριμένο τομέα και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα. Προσπάθησα να κάνω το μέγιστο, κρατώντας τους πιο γρήγορους πίσω μου για περίπου 20 γύρους, αλλά μετά από αυτό δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω. Ήταν πολύ αγχωτικό το να τους έχω στους καθρέφτες μου όλη την ώρα και προσπαθούσαμε να όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιγράψουμε ή να προβλέψουμε τις κινήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι κάναμε περισσότερο από το μισό αγώνα με τα σκληρά ελαστικά, πράγμα που μας τιμώρησε σε μεγάλο βαθμό και έκανε τη διαφορά μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην πραγματικότητα.

Μας λείπει κάθετη δύναμη. Εδώ δεν είχαμε μια πτέρυγα που να ταιριάζει σε αυτή την πίστα. Πρέπει να αναλύσουμε προσεκτικά όλες τις τροποποιήσεις που είχαμε εδώ και να καταλάβουμε γιατί, σε διάστημα δύο εβδομάδων, έχουμε χάσει τόσο έδαφος από τη Red Bull και τη McLaren. Τώρα σκεφτόμαστε το Μονακό, που είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας στο πρόγραμμα. Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί εκεί. Σίγουρα, γνωρίζουμε ότι η ποσότητα της κάθετης δύναμης που χρειάζεται εκεί είναι η υψηλότερη της χρονιάς, αλλά έτσι ήταν και πέρυσι και ήμασταν ανταγωνιστικοί.

Σίγουρα δεν σκέφτομαι να εγκαταλείψω αυτό το πρωτάθλημα μετά από μόλις 5 αγώνες. Η διαφορά στη βαθμολογία είναι πολύ μεγάλη, αλλά τα πάντα μπορεί να συμβούν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

[Πηγή: Ferrari]

 • jon

  δεν μπορώ να καταλάβω …. πως κράτησε ψηλά την σημαία ?? από την θέση που τερμάτισε με ένα ολόκληρο γύρο πείσω ???????? τρενάκι έκανε πίσω του και αυτό το λέμε ταχύτητα ??τους καθυστερούσες όλους . φυσικά δεν φταις εσύ αλά αυτοί που ξεφτιλίζουν το όνομα φεραρι , ντομενηκαλι και σια

  • Η 150° Italia δεν είχε καθόλου πρόσφυση με τα σκληρά ελαστικά. Μόλις τα έβαλε ο αγώνας του καταστράφηκε. Φυσικά, δεν φταίει ο ίδιος. Αυτός έκανε ότι μπορούσε. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν η Ferrari δεν είχε τον Alonso;;; Δεν σου λέω σαν τον Massa, αλλά έναν εμφανώς κατώτερο του Ισπανού.

   Ξέρεις ότι δε θέλω να δικαιολογήσω κανέναν οδηγό και καμία ομάδα, αλλά το σωστό να λέγεται. Ο “El Nano” κάνει ό,τι μπορεί, αλλά το μονοθέσιο δεν είναι ανταγωνιστικό, ειδικά με τα νέα σκληρά ελαστικά της Pirelli.

   :)

 • jon

   
  ναι βρε γιωργο φυσικά και κάνει την διαφορά ο αλονσο δεν το συζητάω , εντάξει δεν πάμε για πρωτάθλημα αυτό είναι τελιομενο , τουλάχιστον να μην ξεφτιλιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο . σου άρεσε ο μασα ???? λες και έπιασε προ τη φορά τιμόνι και έψαχνε το γκάζι !! είμαι σίγουρος ότι κάτι άλω συνεβεναι και αυτό φάνηκε μια τα λάστιχα και μετά το κιβώτιο , βαθμούς πάμε να μαζέψουμε και να πέσει κάνα φράγκο για του χρόνου από τα τηλεοπτικά δηκεωματα
   

  • Εγώ την εμφάνιση του Massa στην Ισπανία την χαρακτήρισα ΤΡΑΓΙΚΗ!! Παίζει να ήταν ο χειρότερος οδηγός του grid την Κυριακή. Σοβαρά το λέω. Νομίζω πως οποιοσδήποτε άλλος δεν θα τα πήγαινε τόσο χάλια…
    
   Α, για λεφτά που λες, μην μασάς. Έχει τα περισσότερα η Ferrari!