Μπορεί ο αγώνας στην Ισπανία να ήταν ο χειρότερος για τη Ferrari, όμως, οι Ιταλοί σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάνε. Ο Fernando Alonso ήταν και πάλι αυτός που κράτησε ψηλά τη σημαία της ιταλικής ομάδας. Ο “El Nano” μπορεί να είναι 67 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel, αλλά δεν τα παρατάει, γιατί γνωρίζει ότι τα πράγματα στη Formula 1 μπορεί να αλλάξουν γρήγορα. Ας δούμε τι δήλωσε για τον αγώνα της πατρίδας του:

Το καλύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν προφανώς η εκκίνηση. Έχουμε δουλέψει τόσο πολύ στον συγκεκριμένο τομέα και μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα. Προσπάθησα να κάνω το μέγιστο, κρατώντας τους πιο γρήγορους πίσω μου για περίπου 20 γύρους, αλλά μετά από αυτό δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσα να κάνω. Ήταν πολύ αγχωτικό το να τους έχω στους καθρέφτες μου όλη την ώρα και προσπαθούσαμε να όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιγράψουμε ή να προβλέψουμε τις κινήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι κάναμε περισσότερο από το μισό αγώνα με τα σκληρά ελαστικά, πράγμα που μας τιμώρησε σε μεγάλο βαθμό και έκανε τη διαφορά μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην πραγματικότητα.

Μας λείπει κάθετη δύναμη. Εδώ δεν είχαμε μια πτέρυγα που να ταιριάζει σε αυτή την πίστα. Πρέπει να αναλύσουμε προσεκτικά όλες τις τροποποιήσεις που είχαμε εδώ και να καταλάβουμε γιατί, σε διάστημα δύο εβδομάδων, έχουμε χάσει τόσο έδαφος από τη Red Bull και τη McLaren. Τώρα σκεφτόμαστε το Μονακό, που είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας στο πρόγραμμα. Οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί εκεί. Σίγουρα, γνωρίζουμε ότι η ποσότητα της κάθετης δύναμης που χρειάζεται εκεί είναι η υψηλότερη της χρονιάς, αλλά έτσι ήταν και πέρυσι και ήμασταν ανταγωνιστικοί.

Σίγουρα δεν σκέφτομαι να εγκαταλείψω αυτό το πρωτάθλημα μετά από μόλις 5 αγώνες. Η διαφορά στη βαθμολογία είναι πολύ μεγάλη, αλλά τα πάντα μπορεί να συμβούν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

[Πηγή: Ferrari]