Ένας Αυστραλός μηχανικός, ο Chris Malloy είχε βάλει στο μυαλό του να δημιουργήσει μια homemade ιπτάμενη μοτοσυκλέτα. Μετά από ώρες σχεδιασμού, ανάπτυξης και αφού ξόδεψε πολλά χρήματα, το Hoverbike είναι έτοιμο. Το Hoverbike μπορεί να φτάσει έως και τα 3 χλμ ύψος ενώ μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 278 χλμ/ώρα.

Ο Malloy ζει στο Σίδνεϊ και όλη την κατασκευή την έκανε στο γκαράζ του σπιτιού του. Κατασκεύασε ένα σκελετό από carbon-kevlar και του προσάρμοσε πάνω έναν BMW boxer κινητήρα απόδοσης 107 ίππων. Οι πτερωτές των ανεμιστήρων είναι από ξύλο και carbon και ο Malloy έχει βάλει όλα τα απαραίτητα προστατευτικά ώστε να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Τα χαρακτηριστά του μπορείς να βρεις αναλυτικά εδώ.

Μέχρι στιγμής ο Malloy έχει κάνεις κάποιες βασικές δοκιμές με το Hoverbike του αλλά χρειάζεται επιπλέον χρήματα για να κάνει το όχημα αυτό να πετάει με ασφάλεια στον αέρα. Ο Malloy πιστεύει ότι το όχημα μπορεί να βγει κάποια στιγμή στη παραγωγή με τιμή γύρω στις $40.000 (€27.300 με την σημερινή ισοτιμία), όχι πολλά για ένα τέτοιο gadget.

[Πηγή: Hover Bike | via: GizMag]