Button: Βαλένθια όπως Μόντρεαλ

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η νίκη του Jenson Button στο Μόντρεαλ να τον ανέβασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τον οδηγό της McLaren. Στόχος του Βρετανού είναι η πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις, όπως έκανε στο Μονακό και κυρίως στον Καναδά.

Ο Πρωταθλητής του 2009 πιστεύει ότι ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι εφικτός και μια νίκη στη Βαλένθια θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό.

Ήταν μια φανταστική εβδομάδα μετά το καναδικό Grand Prix. Είχα ένα διάλειμμα μερικών ημερών μετά από τον αγώνα, το οποίο ήταν απόλυτα επίκαιρο, καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να φέρω στο μυαλό μου όλες τις θετικές αναμνήσεις από ένα τρελό Σαββατοκύριακο, και να προβληματιστώ σχετικά με τον απίστευτο αγώνα.

Δε θα έλεγα ότι η νίκη στο Μόντρεαλ μου έδωσε επιπλέον κίνητρο, αλλά νομίζω ότι θα βοηθήσει στο να ενισχύσει τη συγκέντρωση και την πεποίθηση όλων στην ομάδα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε και να νικήσουμε τον Sebastian, και ξέρουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε γι’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ανυπομονώ για τη Βαλένθια. Είχα ένα καλό αγώνα εκεί πέρυσι και πιστεύω ότι η πίστα έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά του Μόντρεαλ και του Μονακό, οπότε είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε πάλι ανταγωνιστικοί. Το κόλπο είναι να βρούμε αρκετή απόδοση στον αγώνα για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες στις κατατακτήριες.

Στον Καναδά, χρειάστηκε να προσπεράσει για να βρεθεί στην πρώτη θέση, αλλά ο 31χρονος υπογραμμίζει πως, παρόλο που θα υπάρχουν δύο ζώνες DRS, τα προσπεράσματα θα είναι δύσκολα στη Βαλένθια.

Είναι δύσκολο μέρος για να περάσεις και, παρόλο που θα υπάρχουν για ακόμη μια φορά δύο ζώνες DRS, δε νομίζω ότι οι προσπεράσεις θα γίνουν πολύ πιο εύκολες κατά τη διάρκεια του αγώνα.


[Πηγή: McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...