Alonso: Είναι δύσκολο να κερδίσουμε τώρα, αλλά μπορούμε το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Μέχρι στιγμής, η Ferrari δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η 150° Italia δεν είναι το ταχύτερο μονοθέσιο, και ο Fernando Alonso δήλωσε σήμερα ότι είναι δύσκολο για πετύχουν την πρώτη τους νίκη για φέτος, αυτή τη στιγμή. Σε Μονακό και Καναδά, το κόκκινο μονοθέσιο ήταν εμφανώς βελτιωμένο, κάτι που εξήγησε και ο Νικόλας Τομπάζης.

Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να κερδίσουμε έναν αγώνα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο Μονακό και τον Καναδά είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα. Είναι γεγονός. Δεν είναι όνειρο. Ήμασταν πολύ κοντά. Ήμασταν στην πρώτη σειρά μετά από τις κατατακτήριες του Καναδά και ήμασταν 10 εκατοστά μακριά από τη νίκη στο Μονακό, τερματίζοντας δεύτεροι, έτσι είναι αλήθεια ότι τους τελευταίους δύο αγώνες η κατάσταση ήταν καλή. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά και φαίνεται να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Στη Βαλένθια, τα χαρακτηριστικά της πίστα είναι λίγο παρόμοια με τον Καναδά και το Μονακό, έτσι ίσως να είναι ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικές φορές είμαστε 1 δευτερόλεπτο πίσω στις κατατακτήριες, και έτσι είναι δύσκολο να κερδίσουμε.

Ωστόσο, ο Super Star της Scuderia υπογραμμίζει ότι δεν τα παρατάει, καθώς υπάρχουν πολλοί αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν, και η κατάσταση για τους Ιταλούς μπορεί να αλλάξει.

Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο. Αν έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο, μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο, επειδή υπάρχει αφθονία χρόνου και πολλοί αγώνες για να ανακάμψουμε. Αν είμαστε 5οι ή 6οι, όπως γίνεται συνήθως στις κατατακτήριες κ.λπ, είναι πολύ δύσκολο, επειδή δεν μπορείς να έχεις το ρυθμό όπως κάνουν οι άλλοι. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αγώνα με αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε στο βάθρο, θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Προφανώς, αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει ή και απίθανο, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε η Ferrari, έτσι αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά, όπως είπα, πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι σε μερικούς αγώνες δε θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Αυτό είναι, επίσης, κάποια πίεση όταν έρχεσαι στη Ferrari ή όταν είσαι Ferrari. Θα πρέπει να κερδίσεις κάθε αγώνα, κάθε πρωτάθλημα και παρόλο που νομίζω ότι αυτοί οι 7 αγώνες ήταν οι καλύτεροι 7 αγώνες που οδήγησα στην καριέρα μου, με τους καλύτερους γύρους στις κατατακτήριες, συγκριτικά με τον team-mate μου, συγκριτικά με πέρυσι, συγκριτικά με άλλες χρονιές, οι εκκινήσεις κ.λπ, ακόμα και με αυτό, φαίνεται πως η σεζόν είναι πολύ κακή μέχρι τώρα, η οποία, κατά κάποιο τρόπο, συμφωνώ, διότι είμαστε Ferrari, είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε κάθε αγώνα, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, νομίζω ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε και να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και να εργαστούμε σκληρότερα από αυτούς και να κλείσουμε τη διαφορά στο άμεσο μέλλον.


[Πηγή: Formula 1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...