Είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σήματα.  Τι δείχνει όμως; Η BMW ως εταιρία αποτελεί το συνεχιστή της γερμανικής εταιρίας κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών RAPP. H συγχώνευση έγινε το 1917.

Το σήμα συμβολίζει τη προπέλα αεροσκάφους να σκίζει το γαλάζιο ουρανό. Η προπέλα είχε ανακαλυφθεί μόλις 12 χρόνια πριν και έτσι η εταιρία χρησιμοποιώντας τα χρώματα της σημαίας της Βαυαρίας και ως βάση, το σήμα της Rapp .

Το 1918 βγάζει στη παραγωγή το πρώτο κινητήρα υπό τη νέα πλέον επωνυμία της, αλλά η συνθήκη των Βερσαλιών που σηματοδοτεί το τέλος του Α παγκοσμίου πολέμου, την υποχρεώνει να ελαχιστοποιήσει πλήρως τη παραγωγή της.

Έτσι στρέφεται το 1923 στη κατασκευή μοτοσυκλετών και το 1928 ξεκινά τη κατασκευή αυτοκινήτων. Το 1930 με την υποχώρηση των όρων της Συνθήκης αλλά και την άνοδο εκ νέου της Γερμανίας, ξαναξεκινά την μαζική παραγωγή κινητήρων αεροσκαφών, και πολλά  προπελοκίνητα αλλά και jet engine μαχητικά αεροσκάφη της Γερμανίας φορούν κινητήρες BMW, αλλά σημαντικά προβλήματα που παρουσίαζαν κατά την απογείωση αμαυρώνει την εταιρία.

Το 1960 η BMW κοντεύει να χρεοκοπήσει και τότε η άδεια απο την ιταλική εταιρία Iso να κατασκευάζει μια παραλλαγή του φημισμένου μοντέλου isseta με κινηηρα απο μοτοσυκλέτα BMW, της δίνει μια νέα ώθηση.

[Photo Copyright: OLIVER LANG/AFP/Getty Images]