Ο Ralph Gilles, o CEO της SRT σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι η νέα γενιά της Dodge Viper ήδη έχει μερικά “θεματάκια” σε ότι αφορά την παραγωγή της, αφού η Chrysler αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να βρει τους προμηθευτές εκείνους οι οποίοι θα κατασκευάσουν τα εξαρτήματα της νέας Viper.

Συγκεκριμένα στο Autonews δήλωσε:

Έχουμε ένα πρόβλημα στο να βρούμε προμηθευτές για τη νέα Viper. Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις (εννοεί τα αυτοκίνητα μικρής παραγωγής) πλέον έχουμε ελαττωθεί.

Παρότι τα προβλήματα όμως, ανέφερε ότι η Dodge συνεχίζει κανονικά την ανάπτυξη του νέου μοντέλο το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2012.

Παλαιότερα έχουνε κυκλοφορήσει αρκετές φήμες όπως ότι σχεδιαστικά θα είναι εμπνευσμένο από μια “γυμνή γυναίκα στη παραλία, με την Dodge να δίνει και την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας Viper, η οποία φορούσε το σώμα και το σασί της τωρινής γενιάς.

Από μηχανικής πλευράς η νέα Viper θα διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο πάτωμα. Η καμπίνα της θα είναι πάρα πολύ πίσω, πολύ κοντά στον πίσω άξονα με το καπό του να είναι πάρα πολύ μακρύ. Μηχανικά θα φορά κατά πάσα πιθανότητα μια αναβαθμισμένη έκδοση του V10 8.4 λίτρων που θα αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα με 760 Nm ροπής και θα διαθέτει MultiAir τεχνολογία.

[Πηγή: AutoNews]