Οι φήμες θέλουν την Nissan να βγάζει από το χρονοντούλαπο και να φέρνει ξανά στην ζωή το όνομα Datsun. Σύμφωνα με το Detroit Bureau, η αναβίωση της Datsun, θα μπορούσε να είναι ένα μέρος του σχεδίου της Nissan, προκειμένου να εισέλθει στις αναδυόμενες αγορές. Αν οι φήμες αποδειχτούν ακριβής, τα αυτοκίνητα της Datsun θα είναι χαμηλού κόστους (κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχει γίνει με την Dacia και την Renault) και θα πωλούνται στις αναδυόμενες αγορές της Κίνας και της Ινδίας.

Από την μεριά της η Nissan το μόνο που δήλωσε είναι ότι είναι συνηθισμένη επιχειρηματική πρακτική να διαχειρίζεται η κάθε εταιρία τα brands της και ότι ο κόσμος τα τελευταία χρόνια ζητά όλο και περισσότερο αυτοκίνητα χαμηλού κόστους.

Η φίρμα Datsun χρονολογείται από το 1931, όταν η DAT Motorcar Co. χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το όνομα για να ξεχωρίσει τα χαμηλού κόστους αυτοκίνητα της. Η DAT εξαγοράστηκε από την Nissan το 1933, η ονομασία διατηρήθηκε και έως το 1982 είχε γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, έως ότου η Nissan αποφασίσει να αλλάξει το όνομα της αποκλειστικά σε Nissan.

Φημολογείται ότι την δεκαετία του 1980, η Nissan ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια – ένα τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή – ώστε να διαφημίσει την αλλαγή του ονόματος από Datsun σε Nissan στην Αμερική. Αρχικά οι αναλυτές πίστευαν ότι οι καταναλωτές θα ερχόταν σε σύγχυση, αλλά η ιστορία έδειξε το εντελώς αντίθετο.

[Πηγή: Detroit Bureau | Photo Copyright: xmatt @ Flickr]