Και ενώ η Porsche συνεχίζει να κάνει δοκιμές εξέλιξης της επόμενης Boxster και Cayman που αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2012, το Αγγλικό CAR επικαλούμενο πηγές μέσα από την εταιρία της Στουτγάρδης αναφέρει ότι τόσο η επόμενη Boxster όσο και η Cayman θα διαθέτουν μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 60 mm από τους προκατόχους τους ενώ το συνολικό μήκος των αυτοκινήτων θα μεγαλώσει ελαφρώς αλλά το βάρος θα μειωθεί κατά 30 κιλά περίπου.

Ωστόσο η μεγάλη διαφορά στα δύο μοντέλα θα γίνει από στην facelift έκδοση τους που θα παρουσιαστεί γύρω στο 2016. Η μεγαλύτερη αλλαγή θα εντοπίζεται στον twin-turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2.5-λίτρων ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τωρινό 3.4-λίτρων. Ο νέος κινητήρας θα αποδίδει γύρω στα 360 άλογα και θα παράγει παρόμοια ροπή με αυτή που παράγει ο τωρινός 6-κύλινδρος.

Αρχικά ο κινητήρας αυτός θα τοποθετηθεί στην Boxster, με την Cayman να συνεχίζει να φορά τον 6-κύλινδρο για τουλάχιστον ακόμη 1 χρόνο. Μην σου κάνει εντύπωση πάντως αν δούμε και υβριδικές εκδόσεις των Boxster και Cayman το 2016.

Τέλος έχει γίνει γνωστό ότι η Porsche ετοιμάζει και έναν 1.600αρη turbo που θα το τοποθετήσει στο νέο της entry-level, το οποίο θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του VW Bluesport.

[Πηγή: CAR]