Τη προηγούμενη Κυριακή στο Cine+ είχε ένα ντοκιμαντέρ με έναν Ιάπωνα! Τι έκανε λοιπόν ο τύπος; Είχε στήσει ένα σύστημα σε ολόκληρο το χωριό του, και αγόραζε σε πολύ χαμηλή τιμή το τηγανισμένο λάδι από τις ταβέρνες αλλά και από τα σπίτια. Το μετέφερε σπίτι του, όπου είχε στήσει ένα μικρό διυλιστήριο που δεν έπιανε πάνω από 40 τετραγωνικά μέτρα, και εκεί ύστερα από μια διαδικασία που κράταγε 12 ώρες είχε έτοιμο Βiodiesel.

Και θυμήθηκα ότι είχα δει και ένα τύπο πριν από χρόνια που το έβαζε κατευθείαν σε μια E-Class του 1980 κατευθείαν και δούλευε χωρίς καμία μετατροπή. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε είχε πει ήταν: Ότι το αμάξι μύριζε τηγανισμένο λάδι” (θέμα συνήθειας είναι όλα βέβαια). Ακολουθεί ένα βιντεάκι για το πώς να το κάνεις μόνος, το σχετικό video από τους Μythbusters αλλά και οδηγίες στα αγγλικά. Καλή τύχη!

 

[Πηγή: videojug]

 • babinos1983

  8a lioso stin tiganiti patata leme!!!!!! :-)

 • hellboy

  αυτοι οι μυθμπαστερς πολυ μουφα ειναι ωρες ωρες ενταξει κανουν κατι αλλα δεν κοιτανε τιςσυνθικες που εγινε ακριβως καθως το πανε πολυ στο επιστιμονικο τομεα να δουν αν λειτουργει.παντωσ ο ντιζελ κινητηρας οτι και να του βαλεις παλει θα το καιει  φτανει να μπορε να σκασει.

 • Παναγιώτης

  Γιατλι δεν μπορώ να μεγαλώσω ή να κατεβάσω τις γραπτές οδηγίες;;; Παρακαλώ βοήθεια…

  • φωτογραφίες είναι παναγιώτη

   δες στις ανοίγει;;;;

 • Παναγιώτης

  Δυστυχός όχι, ούτε με απευθείας κλικ, ούτε με δεξί…