Alonso: Κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η νίκη του Fernando Alonso στο Silverstone να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους στο Maranello, όπως εξηγήσαμε και στο “πρίσμα“, παρόλα αυτά ο Ισπανός γνωρίζει ότι η διαφορά των 92 βαθμών από την κορυφή είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά και ότι είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί στους εναπομείναντες 10 αγώνες. Ο Sebastian Vettel φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά σταθερός, καθώς έχει 6 νίκες και 3 δεύτερες θέσεις. Ο “El Nano” τονίζει πως πρέπει να είναι ρεαλιστές για την συνέχεια του πρωταθλήματος και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Κάθε αγώνας έχει τη δική του ιστορία και ξέρουμε πολύ καλά πόσα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όταν πηγαίνουμε από μία πίστα σε μία άλλη. Υπήρχαν σίγουρα κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο στην οδήγηση τώρα και ότι μπορείς να το αισθανθείς πολύ πιο σταθερό στις στροφές απ’ ό,τι στο παρελθόν, ειδικά στις γρήγορες στροφές. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε περισσότερη κάθετη δύναμη, στο οποίο υστερούσαμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Ωστόσο, δε νομίζω ότι οι αλλαγές στις χαρτογραφήσεις του κινητήρα ήταν ένα παράγοντας. Ήμασταν ταχύτεροι, ειδικά στο κομμάτι της πίστας που ουσιαστικά δεν χρειάζεται να φρενάρεις, το οποίο σημαίνει ότι το αυτοκίνητο πηγαίνει καλά.

Η νίκη αυτή δε θα αλλάξει την προσέγγισή μας για τους επόμενους αγώνες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, καθώς είμαστε 92 βαθμούς πίσω στην κατάταξη και αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά! Θα αντιμετωπίσουμε τους αγώνες ξεχωριστά, προσπαθώντας να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε περισσότερα ρίσκα και μπορεί να έχουν υψηλό τίμημα, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Σίγουρα δε θα τα παρατήσουμε, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα. Όπως είπε και ο Montezemolo στο Maranello, κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος.


[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...