Μια συνεργασία που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες αλλά έχει πάρει μια παράξενη τροπή μιας και πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε η είδηση, ότι και οι δύο πλευρές έχουνε παράπονα από την μεταξύ τους συνεργασία. Η Suzukiείχε δηλώσει ότι η συνεργασία που έχουνε συνάψει με την Volkswagen, τους αναφέρει ως ισότιμους εταίρους και ότι η Volkswagen δεν έχει λόγω για το πως η Suzuki διεξάγει τις δραστηριότητές της. Μάλιστα ο πρόεδρος της εταιρίας, ο Osamu Suzuki, είχε γράψει ότι οι μηχανικοί της Suzuki δεν έχουνε χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής καμία τεχνολογία της VW και ότι αν κάποια στιγμή χρειαστούν βοήθεια θα κοιτάξουν να την βρούνε από άλλους κατασκευαστές.

Η Volkswagen από την μεριά της σε δηλώσεις στον Γερμανικό Τύπο δήλωνε ότι η συνεργασία με την Suzuki είναι μια μεγάλη απογοήτευση αφού η Suzuki θέλει να έχει πλήρη πρόσβαση στην τεχνολογία της VW, χωρίς να θέλει να το ανταποδώσει. Από τη μεριά της η Suzuki δηλώνει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

10 ημέρες σχεδόν μετά το Reuters αναφέρει ότι η Volkswagen έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετέχει στις λήψεις αποφάσεων της Suzuki. Οι φήμες μιλούν ότι η VW ίσως θέλει να προχωρήσει σε ενοποίηση με την Suzuki, με στελέχη της Ιαπωνικής φίρμας να δηλώνουν ότι οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουνε μια εταιρική σχέση, η οποία θα συνεχίσει με την τωρινή της μορφή, παραμένοντας δύο ανεξάρτητες εταιρίες. Η Suzuki αυτή την περίοδο, νοιώθει την ανάγκη να επαναδιαπραγματευτεί την αρχική συμφωνία, συμπεριλαμβάνοντας τα ποσοστά εκχώρησης των μετοχών των δύο εταιριών.

[Πηγή: Reuters]