Τα προσπεράσματα των οδηγών της F1 στους 11 αγώνες

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα θα θυμάσαι το θέμα με τον αριθμό των προσπερασμάτων. Μπορεί να βλέπαμε γενικούς αριθμούς, αλλά δεν γνωρίζαμε ποιος είναι ο οδηγός που έχει κάνει τα περισσότερα προσπεράσματα μέχρι στιγμής. Ε, λοιπόν, να το κι αυτό! Αν θέλεις να δεις ποιος είναι ο οδηγός που έχει κάνει τα περισσότερα προσπεράσματα, αλλά και τι έχουν κάνει οι άλλοι πιλότοι, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω γραμμές.

Στους 11 πρώτους αγώνες, ο Mark Webber έχει πραγματοποιήσει 39 προσπεράσματα, πράγμα μου τον ανεβάζει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας Σε αυτό έχει συμβάλει και ο αγώνας της Κίνας, στον οποίο ο Αυστραλός εκκινούσε από την 18η θέση. Ακολουθεί ο Sebastian Buemi, ο οποίος έχει προσπεράσει 36 φορές, μία περισσότερη από τον Jenson Button, ο οποίος μετά από τα πολλά προσπεράσματα τον αγώνα του Καναδά, έχει φτάσει τα 35.

Για να φύγουμε από την 3άδα, στην 4η θέση είναι ο Ιάπωνας καμικάζι, Kamui Kobayashi με 32 προσπεράσματα, 3 περισσότερα από τους Paul di Resta και Jaime Alguersuari. Ο Felipe Massa έχει 28, ο Nick Heidfeld 26, ο Nico Rosberg 25 και οι Sergio Perez και Adrian Sutil από 24. Ακολουθούν οι δύο οδηγοί της Williams, Rubens Barrichello και Pastor Maldonado με 22, μία θέση μπροστά από τον πιο επιθετικό οδηγό του αθλήματος, Lewis Hamilton, ο οποίος έχει 20 προσπεράσματα. Τον ίδιο αριθμό έχει και ο Vitaly Petrov, ενώ αρκετά πιο πίσω είναι ο Fernando Alonso, καθώς ο Ισπανός έχει πραγματοποιήσει 14 προσπεράσματα.

Από την άλλη, οι οδηγοί που έχουν δεχθεί τα περισσότερα προσπεράσματα είναι οι Heikki Kovalainen, αφού ο Φινλανδός έχει δεχθεί 39 προσπεράσματα. Ακολουθούν οι Timo Glock με 34, ο Jarno Trulli με 33, ο Petrov με 32, οι Alguersuari, Kobayashi και Maldonado με 29, ο Jerome D’Ambrosio με 27 και ο Vitantonio Liuzzi, ο οποίος έχει προσπεραστεί 24 φορές.

Ο οδηγός που έχει δεχθεί τα λιγότερα προσπεράσματα είναι ο Sebastian Vettel. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχει χάσει τη θέση του μόλις 4 φορές. Ακολουθεί ο Lewis Hamilton, ο οποίος έχει δεχθεί 6 προσπεράσματα στους 11 πρώτους αγώνες. Στην τρίτη θέση είναι ο Button με 10, μπροστά από τον Alonso με 12.

[Πηγή: Autosprint | Photo Copyright: Red Bull Racing/Clive Mason/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...