Η Formula 1 είναι ένα από τα θεαματικότερα αθλήματα του πλανήτη. Ένα από αυτά που κάνουν πολύ κόσμο να λένε συνεχώς “πώς το κάνουν“, είναι τα pit stops. Οι μηχανικοί καλούνται να αλλάξουν τα 4 ελαστικά, αλλά επειδή σε όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα η ταχύτητα είναι ό,τι πιο σημαντικό, πρέπει να το κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Είναι οι μόνοι στον κόσμο που μπορούν να το κάνουν τόσο γρήγορα, “φορτωμένοι” με το άγχος και την ένταση της στιγμής.

Η αλλαγές είναι τόσο σημαντικές, καθώς μπορεί να σου δώσουν ή να σου πάρουν θέση ή θέσεις στο αγώνα. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν το χρονόμετρο έκανε λάθος, αλλά στον Καναδά οι μηχανικοί της Ferrari άλλαξαν ελαστικά στον Felipe Massa σε μόλις 2.3 δευτερόλεπτα! Οι ίδιοι, όμως, του έχουν στερήσει θέσεις σε άλλους αγώνες, αλλά ας μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Όλοι οι μηχανικοί, για να είναι τόσο γρήγοροι και ακριβείς, κάνουν το ίδιο πράγμα χιλιάδες φορές κάθε χρόνο.

Στο παρακάτω βίντεο άνθρωποι της Mercedes GP εξηγούν το pit stop και τονίζουν τη σημασία του σε έναν αγώνα.

[Πηγή: YouTube]

 • hellboy

  απλα χορογραφια!!!!!!!!!!

 • ωραίο βιντεάκι…
  αλλά μου δημιούργησε μια απορία…
  δηλαδη συνεννοούνται με τον κατασκευαστη των ζαντών για να έχουν ενσωματωμένο το μπουλόνι πάνω της?

  • hellboy

   απο οτι ξερω και απο οτι προσεξα δεν ειναι ενσωματομενο το μπουλονι στην ζαντα απλα χρησιμοπιει το ιδιο που φοραγε πριν επειδη εχει μικρο κενο(ασ πουμε 0,01 χιλιοστο υποθετικα) -που θελει κοντρα για να βγει- το μπουλονι μενει μεσα στο πιστολι και το επενατοποθετει.πιστευω οτι σε καλυψα! :)