14-χρονος απέκτησε το καλύτερο βιονικό πρόσθετο χέρι του κόσμου μετά από γράμμα που έστειλε στην Mercedes GP [w/video]

Σχετικά άρθρα

Ο Matthew James, ένας 14-χρονος Βρετανός, γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση όπου το αριστερό του χέρι δεν διαθέτει καρπό. Η οικογένεια του του έβαλε ένα πρόσθετο άκρο με το οποίο μπορούσε να κάνει περιορισμένα πράγματα όπως να μεταφέρει ελαφριά αντικείμενα αλλά δεν μπορούσε να διαθέσει επιπλέον χρήματα για να του πάρουν κάτι πιο εξελιγμένο.

Η βοήθεια όμως ήρθες από την Mercedes GP αφού ο Matthew έστειλε ένα γράμμα προς τον Ross Brawn – ο Brawn πήγαινε στο ίδιο σχολείο με αυτό που πάει ο Matthew – και ζήτησε από την Mercedes GP να του κάνει δώρο το i-LIMB Pulse, το πιο εξελιγμένο βιονικό χέρι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο που το κατασκευάζει η Touch Bionics.

Ο Brawn το πήρε προσωπικά το θέμα και επικοινώνησε με την Touch Bionics όπου συμφώνησαν να κατασκευάσουν το χέρι για τον νεαρό Matthew. Η συμφωνία που έκλεισε ο Brawn είναι ότι η Touch Bionics θα έχει άδεια να δει και να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Mercedes GP σε οτιδήποτε την χρειαστεί σε αντάλλαγμα να κατασκευάσουν το χέρι δωρεάν.

Το χέρι κοστίζει £35.000 (€40.000) με την Mercedes GP να βάζει το λογότυπο της πάνω του. Πραγματικά μια κίνηση που αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο. Δες ένα video για το τι μπορεί να κάνει το χέρι στη συνέχεια.

[Πηγή: The Sun | Photo Copyright: Touch Bionics]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...