Whitmarsh: Εφικτό το πρωτάθλημα

Σχετικά άρθρα

Είναι πολύ δύσκολο να χάσει η Red Bull και ο Sebastian Vettel τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο, όλοι το γνωρίζουν. Κανένας, όμως, από αυτούς που ανήκουν στην κορυφαίες ομάδες δεν τα παρατάει. Ένας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος της McLaren, Martin Whitmarsh, ο οποίος τονίζει ότι το πρωτάθλημα δεν είναι ανέφικτο για την ομάδα του.

Νομίζω ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι πιθανό. Και το να κερδίζεις αγώνες είναι δύσκολο, αλλά νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα, και δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι δύσκολο να καλύψουμε τη διαφορά, αλλά είναι δυνατόν. Φυσικά, ο κόσμος εστιάζει στο πρωτάθλημα, αλλά αν δεν είναι πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, δεν μπορείς να ανησυχείς πάρα πολύ γι’ αυτό.

Θα ήθελα ένα 1-2 και θα ήταν βολικό αν η Red Bull δεν ήταν το τρίτο αυτοκίνητο στο βάθρο, αν κάναμε 1-2, και έτσι θα καλωσορίζουμε τη Ferrari στο βάθρο, επίσης. Ποτέ δεν τα παρατάμε. Ό,τι και να συμβεί θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα, και αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση.

Έχω εξηγήσει ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά για τη McLaren, όσον αφορά την απόδοση και τον ρυθμό της MP4-26, αλλά ο Βρετανός δεν τολμά να προβλέψει τι θα γίνει στους επόμενους 8 αγώνες. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι του Woking θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να κάνουν την πολύ μεγάλη ανατροπή.

Αν μου είχατε ζητήσει στην Αυστραλία να σας δώσω μία πρόβλεψη, δε θα μπορούσα. Αυτό που μπορώ να προβλέψω είναι ότι θα δουλέψουμε απίστευτα σκληρά προσπαθώντας να κερδίσουμε κάθε αγώνα. Έχουμε δύο εξαιρετικούς οδηγούς, μια εξαιρετική ομάδα, το μονοθέσιο δεν είναι κακό, έχουμε κάνει κάποια καλή πρόοδο. Μπορούμε να κρατήσουμε αυτή τη δυναμική και μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες και το πρωτάθλημα είναι δυνατό. Δύσκολο, αλλά δυνατό.

Ο Whitmarsh μίλησε και για τον Lewis Hamilton, λέγοντας ότι:

Το θετικό είναι ότι το κεφάλι του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια εξαιρετική θέση, διότι ξαφνικά πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει, και αυτό φαίνεται και από τους χρόνους του. Νομίζω ότι ο Lewis θέλει απεγνωσμένα να κερδίσει. Νομίζω ότι είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ακόμα μιλάει με την καρδιά του στα μέσα. Είναι λίγο ευαίσθητος σε αυτό. Αλλά θα μάθει. Ταυτόχρονα, είναι έναν νέος άνδρας, παίρνει πολύ περισσότερη προσοχή, πολύ περισσότερη πίεση, πολύ περισσότερη προσδοκία.

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε, προσπαθούμε να δουλέψουμε με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ίσως είμαι λίγο πιο κυνικός από τον Lewis, αλλά την ίδια στιγμή δεν λαμβάνω τα “χτυπήματα” που συνήθως παίρνει ο Lewis.


[Πηγή: Autosport | Photo Copyright: HOCH ZWEI]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...