Φαίνεται πως το 2007 είναι μακριά, πράγμα που κάνει τους Lewis Hamilton και Fernando Alonso να μιλούν χωρίς προβλήματα για την κοινή τους θητεία στη McLaren, σε μια σεζόν που συζητήθηκε πολύ κι από πολλούς. Τότε, οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους ήταν από τους μεγαλύτερους που γνώρισε η Formula 1, με τον Hamilton να τερματίζει μπροστά από τον Alonso, καθώς στην ισοβαθμία, ο Βρετανός ήταν μπροστά, αφού είναι 5 δεύτερες θέσεις (Μαλαισία, Μπαχρέιν, Ισπανία, Μονακό και Ιταλία), ενώ ο Ισπανός 4 (Αυστραλία, ΗΠΑ, Βρετανία και Κίνα).

Ο “El Nano” μιλά και πάλι για τη συγκεκριμένη σεζόν, λέγοντας ότι τόσο αυτός όσο και ο Hamilton έχουν μάθει πολλά.

Μαθαίνεις πάντα από δύσκολους καιρούς. Συνολικά, εκείνη η χρονιά ήταν καλή. Τόσο εγώ όσο και ο Lewis μάθαμε πολλά πράγματα. Όταν μοιράζεσαι την ομάδα με ένα κορυφαίο οδηγό, μαθαίνεις να μεγαλώνεις μαζί. Βελτιώνεσαι, όσον αφορά την προετοιμασία για έναν αγώνα και ακόμα και το οδηγικό σου στυλ, διότι μοιράζεσαι στοιχεία της τηλεμετρίας, έτσι ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Αν ήμασταν ομόσταβλοι σε άλλη ομάδα, θα είχαμε μια πολύ πιο καθαρή εικόνα, και μια πραγματική.

Ο 30χρονος απέχει 89 βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Sebastian Vettel, και παραδέχεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει τον τίτλο.

Η Ferrari δεν μπορεί να πηγαίνει σε αγώνες χωρίς να σκέφτεται τη νίκη, αλλά είμαστε ρεαλιστές και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι. Πρέπει κι ο Vettel να έχει αποτυχίες.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, έχει δηλώσει ότι από το Σεπτέμβριο το περισσότερο βάρος στο Maranello πέφτει στο μονοθέσιο του 2012. Τώρα, ο Ferni τονίζει ότι μπορούν να κάνουν ένα μονοθέσιο ίσο και καλύτερο από αυτό που θα κάνει η Red Bull.

Φυσικά και μπορούμε να πιάσουμε τη Red Bull. Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει, δε θα έχουμε το Blown Diffuser, έτσι η φιλοσοφία στην ανάπτυξη και την αεροδυναμική σήραγγα πρέπει να αλλάξει.


[Πηγή: Marca | Photo Copyright: REUTERS/Ahmed Jadallah]