Γεμάτος αυτοπεποίθηση εν όψει Spa ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Μετά από το Silverstone, η McLaren έχει βελτιώσει αισθητά την απόδοση της MP4-26. Στους δύο τελευταίους αγώνες, το βρετανικό μονοθέσιο είχε εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό, αλλά στην Ουγγαρία είδαμε βελτίωση και στις κατατακτήριες, κάτι που ήταν από τα πιο αδύναμα σημεία του. Είναι λογικό, λοιπόν, ο Lewis Hamilton να είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση για το Βελγικό Grand Prix, εκεί όπου πέρυσι είδε πρώτος την καρώ σημαία.

Μετά από έναν μήνα έξω από το cockpit, νομίζω ότι κάθε οδηγός του grid ανυπομονεί για να τρέξει σε μια πίστα σαν το Spa-Francorchamps, η οποία είναι μια από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο. Το Spa πάντα ήταν ένα από τα αγαπημένα μου κυκλώματα. Είναι ένα μέρος που αισθάνεσαι πραγματικά στο όριο, και αυτό είναι πολύ ωραίο μέσα σε ένα μονοθέσιο της Formula 1. Ήδη ανυπομονώ για τον πρώτο μου γρήγορο γύρο, το πρωί της Παρασκευής. Στροφές όπως η Eau Rouge, η Pouhon και η Blanchimont, είναι φανταστικές, διότι είναι τόσο γρήγορες. Ειδικά η Pouhon, είναι απίστευτη, επειδή είσαι πραγματικά στο όριο του επιπέδου της πρόσφυσης, και παίζεις απαλά με το γκάζι και προσπαθείς να μην κόψεις τόση πολλή ταχύτητα με το τιμόνι. Το να περάσεις σωστά είναι καταπληκτικό συναίσθημα.

Νομίζω ότι πηγαίνουμε στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο σε μια πολύ καλή θέση. Έχουμε κερδίσει τα τελευταία δύο Grands Prix και το αυτοκίνητο αισθάνεται δυνατό. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να βελτιώσουμε το set-up, έτσι αυτό είναι κάτι που πραγματικά μας δίνει εμπιστοσύνη προς το παρόν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πιέσεις λίγο περισσότερο, ειδικά στις κατατακτήριες.

Ο “Billion Dollar Man” λέει πως προτιμά στεγνό αγώνα, αλλά υπογραμμίζει πως δε θα έχει πρόβλημα με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Φυσικά, το Σαββατοκύριακο είναι πιθανόν να επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες πάντα είναι απρόβλεπτες στο Spa. Θα προτιμούσα στεγνό αγώνα, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θα αντιμετωπίσω οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορώ να περιμένω για να μπω ξανά το μονοθέσιό μου!


[Πηγή: McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...