Για τα άσχημα αποτελέσματα του Michael Schumacher, φταίει, φυσικά, και η απόδοση της W02. Το γερμανικό μονοθέσιο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις RB7, MP4-26 και 150° Italia, έτσι είναι αδύνατο για τον Γερμανό να διεκδικήσει νίκη αλλά και βάθρο. Το ίδιο λέει και ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, και πρώην αφεντικό του Schumacher στη Ferrari.

Πέρυσι, ο Michael αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την επιστροφή του, καθώς η επιτυχία στη Formula 1 εξαρτάται από έναν αριθμό συνδυασμών. Πρέπει να είσαι ένας εξαιρετικός οδηγός, μέσα στο καλύτερο μονοθέσιο και σε μία από τις καλύτερες ομάδες. Πιστεύω ότι η Mercedes έχει τα μέσα για να βελτιώσει το μονοθέσιο για να ταιριάζει με το ταλέντο του, αλλά αυτή τη στιγμή, δεν οδηγεί ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα.

Ήταν πολύ σημαντικό για το άθλημα το γεγονός ότι επέστρεψε ένας μεγάλος οδηγός σαν τον Michael, πράγμα που προκάλεσε πολλές εικασίες. Είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους Πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1. Κέρδισε 7 παγκόσμια πρωταθλήματα, 5 από τα οποία με τη Ferrari, και αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του στα 38.

Μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για τον Michael, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, μέσα σε ένα μονοθέσιο-νικητή, θα είναι σε θέση να δείξει ότι μπορεί να πετύχει.


[Πηγή: TotalRace]