Μπορείς τις προηγούμενες φορές να το μαθαίναμε από τη FIA, αλλά αυτή τη φορά μας έρχεται από το… Twitter, και πιο συγκεκριμένα από τον λογαριασμό του Xevi Pujolar, μηχανικού αγώνα του Pastor Maldonado. Επειδή η πίστα του Spa επιτρέπει τα προσπεράσματα, δε θα έχουμε δύο ζώνες DRS, όπως πίστευαν πολλοί, αλλά μόνο μία.

Το σημείο ανίχνευσης θα είναι λίγο πριν από τη δεύτερη στροφή της πίστας, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να ενεργοποιήσει το πάνω πτερύγιο της πίσω πτέρυγας λίγο μετά την 4η στροφή και μέχρι τα φρένα για την Les Combes.

Όπως έγραψε ο Pujolar, υπήρχαν σκέψεις και για δεύτερη ζώνη μεταξύ των στροφών 15 και 17, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Παρόλο που πλέον είναι γνωστό, να σου ξαναθυμίσω ότι ο οδηγός θα μπορεί να κάνει χρήση του DRS, μόνο αν στο σημείο ανίχνευσης απέχει λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο από το προπορευόμενο μονοθέσιο. Αντίθετα, την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχει τη βοήθεια από το φτερωτό κουμπάκι οποιαδήποτε στιγμή θέλει, καθώς η χρήση του είναι ελεύθερη και απεριόριστη.

[Πηγή: Twitter]