Ένα ντοκιμαντέρ (The Silence of the Quandt Family) και μια έρευνα αρκετών ετών αποκάλυψε ότι η οικογένεια Quandt, βασικός μέτοχος του BMW Group, χρησιμοποιείσαι 50.000 σκλάβους ώστε να κατασκευάσει μηχανήματα για τους Ναζί κατά την διάρκεια 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Η οικογένεια Quandt αγόρασε της μετοχές της BMW το 1959, 15 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου. Πως συνδέεται τότε το όνομα της με την ιστορία; Σύμφωνα με μια έρευνα 1.200 σελίδων από τον ιστορικό Joachim Scholtyseck, εμπλέκει τον Guenther Quandt, ότι όχι μόνο συνεργάστηκε πρόθυμα με τους Ναζί, όπου έγινε και μέλος ένα μήνα μετά την άνοδο του Hitler στην εξουσία, αλλά χρησιμοποιείσαι και τους 50.000 σκλάβους ώστε να κατασκευάσει μηχανήματα για τους Ναζί κατά την διάρκεια 2ου Παγκόσμιου Πολέμου στα εργοστάσια του.

Ο Guenther Quandt χρησιμοποίησε και το σχέδιο περί “Αρείας Φυλής” ώστε να κάνει δικές τους Εβραικές εταιρίες. Ο Quandt πήρε τον τίτλο “Wehrwirtschaftsfuhrer” (ηγέτης της οικονομίας εξοπλισμών) από τον ίδιο τον Hitler.

Μετά την πτώση του Hitler, ο Quandt συνελλήφθη, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος το 1948 αφού το δικαστήριο δεν το βρήκε ένοχο. Ο Scholtyseck καταλήγει ότι ο γιος του Guenther Quandt, Herbert Quandt (φωτό), γνώριζε για τις κινήσεις του πατέρα του. Αυτά έτσι για να έχεις μερικές ιστορικές γνώσεις. Φυσικά αυτό είναι κομμάτι της Ιστορίας και η σημερινή διοίκηση της BMW δεν εμπλέκεται πουθενά στην υπόθεση. Τι έγινε 60+ χρόνια πριν δεν χαρακτηρίζει την σύγχρονη ιστορία της ΒΜW.

[Πηγή: Daily Mail]