Ο συνιδρυτής της Google, ο Larry Page μαζί με τον CEO της Google, Eric Schmidt και απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις κατά την διάρκεια του Zeitgeist 201. Οι ερωτήσεις πολλές και κάποια στιγμή έφτασαν και στο αυτόνομο σύστημα οδήγησης που ετοιμάζουν. Τα μεγάλα κεφάλια του κολοσσού του Internet, δήλωσαν ότι η οδήγηση ενός αυτοκινήτου δεν είναι τόση δύσκολη για έναν υπολογιστή, το μόνο που αρκεί είναι να του δώσεις όλα τα δεδομένα που χρειάζεται.

Ο Schmidt μάλιστα δήλωσε ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα τους οδηγούν καλύτερα από τον καθένα μας όταν είναι μεθυσμένος. “Αυτή είναι η αφετηρία μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Σίγουρα δεν έχουνε θέσει ψηλά τον πήχη, αλλά προσωπικά περίμενα κάτι παραπάνω για αρχή. Αν θέλεις να δεις το κομμάτι αυτό, πήγαινε στο 29 λεπτό του video.

[Πηγή: YouTube]

 • κάψιμο στα keynotes AB???

  • κάνω ζέσταμα στα αγγλικά μου για την τρίτη !! χαχαχαχαχαχα

  • τι έχει τη τρίτη?

  • ΕΕΕ!!! δεν το περίμενα από εσένα! στις 20:00 το βράδυ ελλάδος, iPhone 4S/5

  • ναι μωρε!!!
   σωστά!!
   το έχω τόσο δεδομένο που δε μου πήγε στο μυαλό!!

 • αμα οδηγα καλυτερα απο μεθυσμενο και αυτο ειναι το οριο…. τοτε και ο υπολογιστησ παραμενει επικυνδινοσ!!!!!!

  • ε μα! πές τα!

  • τα λεω…aλλα δεν με ακουνε!!!  ¨-)

  • Phaethon

   Τα bug θα έχουν φάση.

   Πχ αυτή η στροφή θα υποστηρίζεται από την επόμενη έκδοση του λογισμικού μας.

 • pariah

  Στο παρελθόν έχει σχολιαστεί:Η αντιπαράθεση Bill Gates με General Motors
  Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου πληροφορικής (ComDex) ο Bill Gates συνέκρινε τη βιομηχανία πληροφορικής με την αυτοκινητοβιομηχανία για να καταλήξει 
  στο εξής συμπέρασμα: 
  “Αν η General Motors είχε την ίδια τεχνολογική ανάπτυξη όπως η βιομηχανία της πληροφορικής σήμερα θα οδηγούσαμε αυτοκίνητα που θα κόστιζαν 25 δολάρια και θα κατανάλωναν 1 γαλόνι βενζίνη στα 100 χιλιόμετρα.” 
  Σε μια συνέντευξη τύπου η General Motors δια στόματος M.West, έδωσε την εξής απάντηση: “Αν η General Motors είχε αναπτύξει την τεχνολογία της όπως η Microsoft, τα αυτοκίνητα που θα οδηγούσαμε θα είχαν τις εξής ιδιότητες: 

  1. Το αυτοκίνητο σας θα πάθαινε ατυχήματα 2 φορές τη μέρα χωρίς κατανοητό λόγο. 

  2. Κάθε φορά που οι άσπρες γραμμές του δρόμου ξαναβάφονταν, θα έπρεπε να αγοράζετε ξανά νέο αυτοκίνητο. 

  3. Περιστασιακά το αυτοκίνητο θα ξέφευγε από την πορεία του χωρίς γνωστή αιτία. Εσείς θα έπρεπε απλά να το δεχτείτε, να ξαναξεκινήσετε και να συνεχίσετε την πορεία σας. 

  4. Κάποιες φορές κατά τη διάρκεια ιδιαίτερων ελιγμών όπως για παράδειγμα μια κλειστή αριστερή στροφή, το αμάξι σας απλά θα πήγαινε όλο ευθεία και έπειτα θα αρνιόταν να ξαναξεκινήσει, και για να το αντιμετωπίσετε αυτό θα πρέπει να προχωρήσετε σε ολική αλλαγή και επαναγκατάσταση της μηχανής. 

  5. Τα αυτοκίνητα δεν θα σας παραδίνονταν παρά μόνο μ’ ένα κάθισμα διότι θα έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στο CAR95 και στο CARNT. Κάθε κάθισμα επιπλέον θα απαιτούσε ειδική παραγγελία από την μονάδα παραγωγής. 

  6. Η Apple θα ανέπτυσσε αυτοκίνητα που θα λειτουργούσαν σε ηλεκτρική ενέργεια, πιο αξιόπιστα, 5 φορές πιο γρήγορα και 2 φορές πιο ελαφριά, αλλά δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν παρά μόνο στο 5% των δρόμων. 

  7. Οι ενδείξεις θερμοκρασίας των λαδιών και της μπαταρίας θα ήταν αντικατεστημένες από την γενική ένδειξη “Γενική Βλάβη”. 

  8. Τα καθίσματα θα απαιτούσαν από κάθε επιβάτη να έχει το ίδιο ύψος και το ίδιο βάρος.

  9. Ο αερόσακος πριν ανοίξει θα ρωτούσε: “Θέλετε οπωσδήποτε το άνοιγμα;”. 

  10. Περιστασιακά οι έξοδοι αυτοκινήτου θα μπλόκαραν. Εσείς δεν θα μπορούσατε να τις ξανανοίξετε παρά μόνο κάνοντας ένα κόλπο, για παράδειγμα θα πρέπει συγχρόνως να τραβάτε το χερούλι της πόρτας, να γυρίσετε το κλειδί και με το άλλο χέρι να αρπάζετε την κεραία του ραδιοφώνου. 

  11. Η General Motors θα σας υποχρέωνε να αγοράζετε με κάθε αυτοκίνητο ένα πακέτο οδικές κάρτες Deluxe της εταιρίας Rand McNally (αφού είναι θυγατρική της General Motors) ακόμα και αν εσείς δεν θέλετε και ούτε έχετε ανάγκη αυτές τις κάρτες. Σε περίπτωση που δεν αγοράζατε αυτά τα έξτρα, το αυτοκίνητό σας θα έτρεχε 50% πιο αργά (ή πιο γρήγορα). Εξ’ αιτίας αυτού η Ran McNally θα γίνει στόχος δικαστηρίων. 

  12. Κάθε φορά που η General Motors θα βγάζει ένα καινούριο μοντέλο, κάθε οδηγός θα πρέπει να μάθει ξανά να οδηγεί, γιατί καμιά εντολή δεν θα λειτουργεί όπως ακριβώς στα προηγούμενα μοντέλα. 
  13. Και τέλος θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί “Έναρξη” για να σταματήσει η μηχανή.http://www.veriorama.com

  • xaxaxa! σωστός ο West

  • hellboy

   το γειωμα του αιωνα!!!!!!!!!!!!!!!!!