Η Land Rover ετοιμάζει τη νέα γενιά του Range Rover και το Autocar μας αποκαλύπτει μερικές νέες λεπτομέρειες για το νέο μεγάλο πολυτελές βρετανικό SUV, το οποίο θα δανείζεται πολλά μέρη με το νέο Jaguar XJ. Το νέο Range Rover θα αποκτήσει ένα εντελώς νέο “ριζοσπαστικό” σχεδιασμό. Η τέταρτη γενιά του Range Rover έχει κωδική ονομασία L405 και θα θυμίζει πολύ τον σχεδιασμό του Evoque με λεπτά φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω. Θα είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα νέο αλουμινένιο σασί και η καμπίνα του θα είναι υπερπολυτελής.

Το νέο μοντέλο θα έχει έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και κεκλιμένη οροφή. Ο χώρος των πίσω επιβατών θα μεγαλώσει κατά 125 mm ενώ οι πίσω πόρτες θα επανασχεδιαστούν έτσι ώστε οι πίσω επιβάτες να έχουνε ευκολότερη πρόσβαση.

Μηχανικά το νέο Range Rover θα είναι διαθέσιμο με παρόμοιους κινητήρες που έχει το τωρινό μοντέλο ενώ θα προστεθεί ένας νέος V6 με κομπρέσορα. Το αυτοκίνητο θα έχει την πολυτέλεια και την ποιότητα μιας Bentley και στην Αγγλία θα κοστίζει γύρω στις £100.000 στην πλήρη εξοπλισμένη έκδοση του.

[Πηγή: Autocar]