Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) σε όλα τα καύσιμα επειδή, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, Σ. Ξυνίδης, δεν θα ανεχθούνε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στα καύσιμα. Το πλαφόν ισχύει για όλα τα πρατήρια σε όλη τη χώρα, με την τιμή ανά νομό, να ορίζεται στην μέση της χθεσινής ημέρας.

Η απόφαση ισχύει από σήμερα Σάββατο 15/10/2011 και θα ισχύσει για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς. Το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη μετέπειτα στάση του αναλόγως με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία.

Οι ανώτατες τιμές καταναλωτή ανά Νομό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα fuelprices.gr. Επίσης έχουν κοινοποιηθεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι οποίες καλούνται να ελέγξουν την εφαρμογή της απόφασης .

Στο πλαίσιο αυτό οι καταναλωτές , όταν διαπιστώσουν υψηλότερες τιμές από το πλαφόν να το καταγγείλουν στη γραμμή καταναλωτή 1520 και στον αριθμό fax 210-3815317 της Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Διάβασε σε αυτό το .doc την απόφαση.

[Πηγή: Mindev]