Αν κάποια ελληνικά περιοδικά δηλώνουν ότι ανακάλυψαν τον τροχό στο Μόναχο βλέποντας την BMW 6-Series Gran Coupe στο δρόμο, το Autoblog τότε, πρέπει να γράψει ότι ανακάλυψε το διαστημόπλοιο, αφού έχει αναφερθεί σε αυτό εδώ και κάτι μήνες. Τα τελευταία νέα σχετικά με την 5-πορτη έκδοση της Σειράς 6 είναι ότι η BMW την έχει πάει στο Nurburgring για δοκιμές. Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από τα Audi A7 και Mercedes-Benz CLS-Class.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η 6-Series Gran Coupe θα δανείζεται την πλατφόρμα της Σειράς 5 και μάλιστα θα έχει ίδιο μεταξόνιο το οποίο θα αγγίζει τα 2.697 mm, σαφώς μεγαλύτερο από αυτό της Σειράς 6. Θα είναι κατά κοντύτερη από την 5-Series κατά 89 mm (1.372 mm) και φαρδύτερη (1.902 mm). To 4-θέσιο coupe αυτοκίνητο θα έχει πόρτες χωρίς πλαίσιο ενώ θα διαθέτει μεσαία κολόνα.

Οι μηχανικοί της BMW για να κρατήσουν το βάρος όσο χαμηλότερα μπορούν θα τοποθετήσουν καπό και πόρτες κατασκευασμένα από αλουμίνιο ενώ τα μπροστά φτερά και το πορτ-μπαγκάζ θα είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό πλαστικό.

Μηχανικά θα εφοδιάζεται με 2 κινητήρες βενζίνης, 2 πετρελαίου, 1 υβριδικό και φυσικά δεν θα λείπει η έκδοση M.  Έτσι θα συναντάμε έναν 6κύλινδρο 3.0 λίτρων με τα 300 άλογα, τον V8 4.4 λίτρων με τα 400 άλογα, τον 3.0 λιτρο turbodiesel με τα 204 άλογα και το 3.0 turbodiesel με τα 245 άλογα.

Σε ότι αφορά την έκδοση Μ, αυτή θα εφοδιάζεται με τον V8 biturbo 4.4 λίτρων της νέας Μ5 απόδοσης 580 ίππων. Η υβριδική έκδοση θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW (55 ίππων ) ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν 3.0λιτρο κινητήρα βενζίνης. Φυσικά θα υπάρχει επιλογή xDrive, για όποιον την θέλει τετρακίνητη. Το μοντέλο λογικά θα αρχίσει τις πωλήσεις του μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, ίσως και νωρίτερα.

[Πηγή: YouTube]