Τα Subaru Impreza WRX και STI γίνονται ξεχωριστά μοντέλα

Σχετικά άρθρα

H Subaru έχει συνδυάσει τα ονόματα Impreza και WRX και STI, αφού τα δεύτερα μέχρι σήμερα είναι οι γρήγορες εκδόσεις του πρώτου. Φαίνεται αυτό όμως ότι θα αλλάξει με τα επόμενο WRX και STI, μιας και σύμφωνα με το αντιπρόεδρο της Subaru Αμερικής, Bill Cyphers, στο Autonews, τα δύο αυτοκίνητα, θα είναι πλέον ξεχωριστά μοντέλα αφού δεν θα έχουνε πουθενά το όνομα Impreza, επιβεβαιώνοντας έτσι παλαιότερη είδηση. Ο Cyphers πρόσθεσε ότι τα αυτοκίνητα θα είναι “πραγματικά αυτοκίνητα επιδόσεων” με πολυτελές εσωτερικό και με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Θα κατασκευαστούν πάνω σε μια ειδικά τροποποιημένη πλατφόρμα του Impreza και θα παρουσιαστούν το 2013. Τα δύο μοντέλα θα δανείζονται την ίδια πλατφόρμα, με το WRX να διαθέτει κοντύτερο μεταξόνιο ώστε να βελτιωθεί η οδηγική του συμπεριφορά. Το WRX θα διαθέτει και STI έκδοση πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί και η WRC έκδοση της Subaru, αφού οι Ιάπωνες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally.

Από μηχανικής πλευράς, το νέο Subaru WRX θα φορά έναν turbo 1.600αρη boxer κινητήρα απόδοσης 270 ίππων με την Subaru να εργάζεται πάνω και σε ένα κινητήρα με διπλό κομπρέσορα. Σε ότι αφορά το WRX STI. Αναμένεται να φορά και αυτό τον ίδιο 1.600αρη boxer κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 304 άλογα. Τα νέα φαντάζουν ιδανικά. Μακάρι οι Ιάπωνες να μας παρουσιάσουν κάτι όμορφο.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...