Νέο Subaru WRX το 2014, εντελώς ξεχωριστό μοντέλο από το Impreza

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται ότι η Subaru θα παρουσιάσει το 2014 ένα νέο WRX μοντέλο το οποίο θα είναι ξεχωριστό μοντέλο και θα διαχωρίζεται εντελώς από την γκάμα του Impreza. Οι Ιάπωνες θέλουν να δημιουργήσουν ένα σπορ coupe αυτοκίνητο το οποίο θα έχει εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό από αυτό του νέου Impreza.

Τα δύο μοντέλα θα δανείζονται την ίδια πλατφόρμα, με το WRX να διαθέτει κοντύτερο μεταξόνιο ώστε να βελτιωθεί η οδηγική του συμπεριφορά. Το Motor Trend, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή μέσα από την Subaru, αναφέρει:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε για το νέο WRX είναι ότι το έχουνε αναπτύσσει από το μηδέν έτσι ώστε να μπορεί να κερδίζει αγώνες. Ακριβώς γι’αυτό το λόγο έχουμε επικεντρωθεί στο να μειώσουμε το βάρους του, καθώς και στο μικρότερο μεταξόνιο το οποίο το κάνει ταχύτερο, πιο άμεσο και πιο ακριβείς στις στροφές. Δεν θα μιλήσω για την τετρακίνηση γιατί την θεωρώ δεδομένη για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, η οποία το μετατρέπει σε ένα αυτοκίνητο – νικητή.

Το WRX θα διαθέτει και STI έκδοση πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί και η WRC έκδοση της Subaru, αφοί οι Ιάπωνες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally.

Από μηχανικής πλευράς, το νέο Subaru WRX θα φορά έναν turbo 1.600αρη boxer κινητήρα απόδοσης 270 ίππων με την Subaru να εργάζεται πάνω και σε ένα κινητήρα με διπλό κομπρέσορα.

Σε ότι αφορά το WRX STI. Αναμένεται να φορά και αυτό τον ίδιο 1.600αρη boxer κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 304 άλογα.

Τα νέα φαντάζουν ιδανικά. Μακάρι οι Ιάπωνες να μας παρουσιάσουν κάτι όμορφο.

[Πηγή: Motor Trend]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...